Πέιν: «Πρωτόγνωρη εμπειρία, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν!»

Πέιν: «Πρωτόγνωρη εμπειρία, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν!»

Γιώργος Κούβαρης
Πέιν: «Πρωτόγνωρη εμπειρία, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν!»
Ο Έιντριαν Πέιν μίλησε στην EuroLeague Greece για τις πρώτες του εντυπώσεις από το ΟΑΚΑ, τη νέα του ομάδα, ενώ έκανε και τον... παραλληλισμό σχετικά με τον συμπαίκτη του, με τον οποίο ταιριάζει το στυλ του παιχνιδιού του.

Βρισκόταν στην Ελλάδα κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο. Προπόνηση δεν είχε κάνει ακόμα με τη νέα του ομάδα ωστόσο είχε την ευκαιρία να πάρει άμεσα «γεύση» από ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό! Μπορεί το γήπεδο να μην είχε τον κόσμο των προηγούμενων αναμετρήσεων στην EuroLeague (ελέω και... Τσικνοπέμπτης) παρόλα αυτά ο Έιντριαν Πέιν άρχισε να... καταλαβαίνει που ήρθε!

«Πέρασα υπέροχα βλέποντας το παιχνίδι. Ήταν εξαιρετική η ατμόσφαιρα και το κοινό εκπληκτικό. Πραγματικά ήταν κάτι το οποίο δεν είχα δει ποτέ στο παρελθόν. Ανυπομονώ να μπω στο παρκέ και να παίξω για αυτόν τον κόσμο και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου» ήταν τα λόγια του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ στην EuroLeague Greece λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, ενώ η δική του οπτική γωνία για το ματς ήταν ότι «παίξαμε πολύ γρήγορα, μοιράσαμε ωραία τη μπάλα και γενικά είχαμε μια πολύ καλή παρουσία. Βέβαια το κλειδί ήταν η άμυνα και όπως είναι γνωστό, η άμυνα είναι εκείνη που κερδίζει τα παιχνίδια.»

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να δώσει μια υπόσχεση λέγοντας ότι «αυτό που θέλω είναι να παίξω δυνατά και να προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Θα κάνω το καλύτερο δυνατόν!» ενώ όσον αφορά για τα χαρακτηριστικά του στο παρκέ, είπε: «Να παίξω καλή άμυνα, να σουτάρω καλά, να πάρω τα ριμπάουντ και να κάνω όσο μπορώ περισσότερες δουλειές στο γήπεδο.»

Ο 27χρονος παίκτης δεν έκρυψε ότι «ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Και αυτό διότι έπρεπε να αφήσω πίσω την οικογένειά μου. Εχω έναν γιο, τα γενέθλια του οποίου είναι τον επόμενο μήνα. Θα γίνει ενός έτους στις 6 Μαρτίου. Και αυτό ήταν πιο δύσκολο πράγμα για μένα. Βέβαια θα έρθουν κάποια στιγμή για να με επισκεφθούν.»

Σε ερώτηση για τον ποιος παίκτη του Παναθηναϊκού του... θυμίζει τον εαυτό του όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού, έδειξε χαμογελώντας τον Γκέιμπριελ, ο οποίος εκείνη την ώρα περνούσε από δίπλα του: «Θα έλεγα τον Κένι! Είχε πολύ καλό ματς. Και με τον Κρις (σ.σ. Σίνγκλετον) ίσως».

Ο Πέιν θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις έχοντας πάρει μια ιδέα από τη νέα του ομάδα και την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ μέσα από το youtube: «Ναι, είδα πολλά βίντεο πριν έρθω. Πριν πάρω την απόφαση ο ατζέντης μου είπε για την ευκαιρία που είχε παρουσιαστεί, μου μίλησε για την ιστορία που έχει ο Παναθηναϊκός και ήταν εύκολο από εκεί και πέρα να έρθω».