Στην... αφιλόξενη Μαδρίτη για μια νίκη «χρυσάφι»!

Αντωνία Σπανού
Στην... αφιλόξενη Μαδρίτη για μια νίκη «χρυσάφι»!
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Ρεάλ Μαδρίτης (21:45, NS2) και θέλει να αλλάξει την παράδοση, να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη και να κάνει ακόμα ένα βήμα πλεονεκτήματος.

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού για την 22η αγωνιστική της Euroleague, καθώς ταξίδεψε στην Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν από μια δύσκολη περίοδο με την εμφατική νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, αλλά δεν θέλουν με τίποτα να επιστρέψουν στις ήττες και την εσωστρέφεια.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Ολυμπιακό, αφού ούτε η παράδοση είναι με το μέρος του καθώς από την σεζόν 2000/01 έχει καταφέρει να πάρει μόνο μια νίκη.

Βέβαια η παράδοση δεν... παίζει μπάσκετ και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στους «ερυθρόλευκους».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε με ικανοποίηση να επιστρέφει στην αποστολή ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αλλά παράλληλα αρρώστησε ο Κώστας Παπανικολάου, που όμως ταξίδεψε μαζί με τους συμπαίκτες του και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή και ανάλογα την κατάσταση του Έλληνα φόργουορντ.

Από την άλλη πλευρά εξαιρετικά σημαντικό είναι το παιχνίδι και για την Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά την βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ, την προηγούμενη αγωνιστική, ψάχνει αντίδραση και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να το κάνει, από αυτή κόντρα σε έναν πολύ σημαντικό αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Λάσο έχει και εκείνος με την σειρά του απώλεια, καθώς ο Ρούντι Φερνάντεθ τέθηκε εκτός «μάχης».

Οι δύο ομάδες απέχουν μόλις μια νίκη και ουσιαστικά έχουν παρόμοιους στόχους. Η παράταση του παιχνιδιού στο πρώτο ματς φέρνει τις δύο ομάδες στο... 0 και όποιος νικήσει παίρνει και την διαφορά.