Γκιστ: «Κάτι χρωστάμε στην Μπασκόνια...»

Γκιστ: «Κάτι χρωστάμε στην Μπασκόνια...»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γκιστ: «Κάτι χρωστάμε στην Μπασκόνια...»
Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από εκείνο το βράδυ στη Βιτόρια, φαίνεται όμως ότι στο μυαλό του Τζέιμς Γκιστ δεν έχει διαγραφεί ούτε μία εικόνα από την ήττα από την Μπασκόνια. Νιώθει ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα… απλήρωτο γραμμάτιο κι αυτό εξήγησε στην Euroleague Greece.

Η συζήτηση με τον Αμερικανό έγινε λίγα λεπτά μετά την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο «PAOK SPORTS ARENA». Έδειχνε ανακουφισμένος ή μάλλον ήρεμος. Προφανώς λόγω της απόδοσης της ομάδας τους. Ο φετινός αγωνιστικός βίος του Παναθηναϊκού μοιάζει με κινηματογραφική ταινία καθώς οι εικόνες εναλλάσσονται τόσο γρήγορα, αν δεν προλάβει να δει μία εξ’ αυτών… χάθηκε. Όπως για παράδειγμα στη Γερμανία απέναντι στην Μπάμπεργκ.

Στην Πυλαία όμως, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν έτσι όπως έπρεπε. Ο Γκιστ έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης από τον Τσάβι Πασκουάλ. Πάτησε για πρώτη φορά στο παρκέ, 62 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Χρησιμοποιήθηκε ακόμη 12:30 στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αμερικανός ήταν ευδιάθετος γιατί η ομάδα του έπαιξε έχοντας στην πλάτη της την κακή εμφάνιση με την Μπάμπεργκ αλλά όπως είπε… «δείξαμε χαρακτήρα, σωστή νοοτροπία».

Αυτό είναι αλήθεια. Από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης. «Είναι σημαντικό ότι αντιδράσαμε απέναντι σε μια ομάδα η οποία παίζει πολύ καλά μέσα στην έδρα της. Και ακόμη πιο σημαντικό ήταν ότι κερδίσαμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά μείναμε ενωμένοι σαν ομάδα. Η ήττα από την Μπάμπεργκ μας έκανε πιο σκληρούς και νομίζω ότι αντιληφθήκαμε τον κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Μετά το παιχνίδι, η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα συζητούσε κυρίως για τον Ντίνο Μήτογλου. Στην κερκίδα ήταν και ο πατέρας του. Ήταν ίσως ο παίκτης κλειδί (για τον Παναθηναϊκό) στην άμυνα, ανθεκτικός να αντέξει τις αλλαγές στην άμυνα και από τον Νταρνέλ Τζάκσον να παίξει άμυνα στον Αντώνη Κόνιαρη. «Είναι παιδί που δουλεύει σκληρά και βελτιώνεται. Του έχω πει ότι δεν έχει σημασία πόσα λεπτά θα παίζει, αλλά όταν θα μπει στο παρκέ να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Να είναι έτοιμος όταν θα έρθει η ευκαιρία. Έχει ρόλο στην ομάδα», είπε.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μια ερώτηση για την Μπασκόνια. Κουβαλώντας μια βαλίτσα στο χέρι, στάθηκε στο ύψος uroleτου και είπε «κάτι τους χρωστάμε». Το επανέλαβε ακόμη δύο φορές δείχνοντας με τον πλέον προφανέστατο τρόπο ότι εκείνη η ήττα (με 85-84) στις 2 Νοεμβρίου του περασμένου έτους παραμένει στο μυαλό του.