Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 21ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 21ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece απονέμει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H 21η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece επέλεξε τους καλύτερους και χειρότερους, προσφέροντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Ρούμπιτ μάζεψε 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε MVP της 21ης αγωνιστικής για αυτά που έκανε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο συμπαίκτης του Νίκου Ζήση είχε 26 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με 7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 9/12 βολές, 8 ριμπάουντ και 2 λάθη σε μια εκπληκτική εμφάνιση. Το Όσκαρ του ανήκει.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κέι Σι Ρίβερς έμεινε άποντος κόντρα στην Μπάμπεργκ (0/1 δίποντα, 0/3 τρίποντα). Σίγουρα ο Πασκουαλ θα περίμενε πολλά περισσότερα από εκείνον.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι μόλις 2 βολές που εκτέλεσε η Εφές με την Βαλένθια, τα 13/17 τρίποντα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρ, τα 4/4 τρίποντα του Στρέλνιεκς και τα 15 ριμπάουντ του Χάνεϊκατ απέναντι στην Μάλαγα.

Η νίκη της αγωνιστικής: Σίγουρα το 95-70 του Ολυμπιακού κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έκανε φοβερή εμφάνιση, έχοντας 13/17 στα τρίποντα και κατάφερε να… σκορπίσει τους Τούρκους, δείχνοντας χαρακτήρα μετά τις βαριές ήττες από Χίμκι και Μπασκόνια, καθώς και τα ατυχές αποτέλεσματα με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και φυσικά τον Ερυθρό Αστέρα στην Euroleague. Αίσθηση προκάλεσε και η νίκη της Μπάμπεργκ (95-74) επί του Παναθηναϊκού.

Limit-up: Άλλο ένα βραβείο για τους Πειραιώτες. Μετά την ήττα στο ματς του Βελιγραδίου κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν ένα απίστευτα βελτιωμένο πρόσωπο και κατάφεραν να.. υποτάξουν στο ΣΕΦ την Φενέρ με 95-70. Oι μετοχές τους ανέβηκαν στα παλιά καλά επίπεδα.

Limit-down: Ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός. Μετά την αγχωτική νίκη στην παράταση κόντρα στην Ζαλγκίρις με το winning shot του Καλάθη, το σύνολο του Πασκουάλ έδειξε το κακό της πρόσωπο στην Γερμανία και υπέστη βαριά ήττα με 95-74 από την Μπάμπεργκ, η οποία μέχρι τώρα δεν εντυπωσιάζει με τα πεπραγμένα της.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την δυσκολότερη αποστολή, αφού το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός είχε υποστεί αρκετές ήττες που… κλόνισαν την ηρεμία του. Παρόλα αυτά ο Έλληνας τεχνικός πήρε άριστα απέναντι στον Ομπράντοβιτς, οδηγώντας τους Πειραιώτες στον θρίαμβο.