Λεκαβίτσιους: «Νιώθω άνετα με τον Καλάθη στο παρκέ!»

Λεκαβίτσιους: «Νιώθω άνετα με τον Καλάθη στο παρκέ!»

Γιώργος Κούβαρης
Λεκαβίτσιους: «Νιώθω άνετα με τον Καλάθη στο παρκέ!»
Μέσα από το επίσημο blog του στην EuroLeague, o Λούκας Λεκαβίτσιους έκανε ειδική αναφορά στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, ενώ στάθηκε και στη συνύπαρξή του με τον Νικ Καλάθη στο παρκέ.

Ο Λιθουανός γκαρντ του Παναθηναϊκού, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Στα δύο τελευταία παιχνίδια πήραμε σημαντικές νίκες. Κερδίσαμε την πρώην μου ομάδα, την Ζάλγκιρις για την EuroLeague και τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχα πολύ μεγάλο κίνητρο να αντιμετωπίσω ξανά τη Ζάλγκιρις. Προσπαθούσα να πάρω εκδίκηση για την ήττα στο Κάουνας. Είχα ενέργεια και ήθελα πολύ τη νίκη. Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια για μένα φέτος και είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Σε αυτά τα ματς, έπαιξα λίγο ως σούτινγκ γκαρντ στην ίδια πεντάδα με τον Νικ Καλάθη που ήταν ο ποιντ γκαρντ. Ήταν κάτι καινούργιο: για όλους, αφού δεν είχαμε παίξει μαζί πιο πριν. Νομίζω ότι άξιζα αυτά τα λεπτά. Ο προπονητής με εμπιστεύεται και με αφήνει να παίζω μαζί με τον Νικ. Ο Νικ είναι ένας πραγματικός πόιντ γκαρντ, εγώ είμαι πιο πολύ σουτέρ, μου αρέσει να σκοράρω. Κάποιες φορές λειτουργεί να παίζουμε μαζί και πραγματικά μου αρέσει. Νιώθω πιο ήρεμος με τον Νικ στο πλευρό μου, γιατί ξέρω ότι αυτός είναι το αφεντικό στο παρκέ. Έτσι, κοιτάζω πως θα είμαι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση, προσπαθώ να είμαι πιο επιθετικός και να ψάχνω για σουτ. Είναι πιο εύκολο για μένα.

Οι οπαδοί μας δίνουν ενέργεια. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τη Δευτέρα απέναντι στον Ολυμπιακό, τρελάθηκαν. Περίπου μιάμιση ώρα πριν από το παιχνίδι, έκανα κάποια σουτ και ήταν ήδη στο γήπεδο δυο - τρεις χιλιάδες άτομα. Τρελοί οπαδοί. Ήταν εκπληκτικό, κάτι νέο για μένα. Δεν θα δεις ποτέ κάτι τέτοιο, για παράδειγμα στη Zalgirio Arena. Οι φίλοι της Ζάλγκιρις είναι πιο ήρεμοι, όχι τόσο τρελοί. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική όταν, για παράδειγμα, η Ζάλγκιρις παίζει με τη Λιέτουβος Ρίτας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι εκπληκτική.

Εγώ δουλεύω σκληρά κάθε μέρα στο σουτ μου. Κάνω ατομική προπόνηση πριν από κάθε προπόνηση, και σουτάρω μόνος μου σαράντα λεπτά πριν ξεκινήσει. Ξέρω ότι στους αγώνες τα σουτ θα μπουν και γι αυτό συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Γενικά, σουτάρω καλά, έχω βελτιωθεί και ίσως έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον. Γι αυτό σουτάρω καλύτερα τώρα. Παρότι είμαι σε μια νέα ομάδα, με διαφορετικό σύστημα, δεν είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα για μένα. Ο coach μου ζητάει να κάνω αυτά που ήθελε κι ο Σάρας: να είμαι επιθετικός και να σουτάρω όταν είμαι ελεύθερος. Οπότε δουλειά μου παραμένει ίδια.

Αυτή την εβδομάδα παίζουμε εκτός έδρας με την Μπάμπεργκ, δεν θα είναι εύκολο. Κανένα παιχνίδι στην EuroLeague δεν είναι εύκολο. Είναι πειθαρχημένοι και παίζουν ωραίο μπάσκετ, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Έχουμε τέσσερις μέρες για να προετοιμαστούμε και θα είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν πολλά ακόμη παιχνίδια ακόμη μπροστά, οπότε εστιάζουμε απλά σε αυτό που έρχεται. Εστιάζουμε στην ομάδα μας, όχι στην κατάταξη.»