Σφαιρόπουλος: «Nίκη και για ψυχολογία και για βαθμολογία» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σφαιρόπουλος: «Nίκη και για ψυχολογία και για βαθμολογία» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το ματς της 21ης αγωνιστικής της Εuroleague κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Όπως συμβαίνει την παραμονή των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού στην Euroleague, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε.

Μεταξύ άλλων ο τεχνικός των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην κομβική σημασία του παιχνιδιού, ενημέρωσε πως δε θα παίξει ο Ιωάννης Παπαπέτρου και υπεραμύνθηκε του τρόπου λειτουργίας της επίθεσης της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για το παιχνίδι: «Αύριο είναι ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε νίκες, για να ανακάμψουμε, αλλά και επειδή βαθμολογικά ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Όλοι στην ομάδα το γνωρίζουν αυτό. Θα μιλήσουμε με τους παίκτες για τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, όμως, το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε με καρδιά, θέληση, πάθος, ψυχή και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Επίσης, θέλουμε ο κόσμος μας να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών».

Για το ευρωπαϊκό σερί της τουρκικής ομάδας, αλλά και για το τί πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει τους βαθμούς της νίκης: «Η αντίπαλός μας μετρά πέντε σερί νίκες. Ξέρει πως να παίξει μέσα στο παρκέ και έχει ομογένεια. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να εξουδετερώσουμε τους κινητήριους μοχλούς της, τους δημιουργούς της δηλαδή. Παράλληλα θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι στην επίθεση. Με καλή άμυνα, λοιπόν, να τους εγκλωβίσουμε στην επίθεση και εμείς να διαβάσουμε καλά την άμυνά τους, να τρέξουμε και παίξουμε όπως θέλουμε».

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου «Όχι δεν τον υπολογίζω. Δεν έχει προπονηθεί. Πονάει. Είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι έτοιμος ούτε για προπόνηση…».

Για το αν εκτός από τον αγώνα με την Φενέρ είναι εξίσου σημαντικός και εκείνος με την Ρεάλ Μαδρίτης στην μάχη για το πλεονέκτημα έδρας: «Είπα από την πρώτη στιγμή πως το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό βαθμολογικά. Αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο αγώνας με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα μακριά...».

Για το αν υπάρχει επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα: «Έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό και έχω απαντήσει στην ερώτηση. Διαφωνώ… Η ομάδα με την Μακάμπι και με τον Προμηθέα έβαλε 90 πόντους. Όταν δεν παίζουμε καλά, δεν παίζουμε καλά ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Δηλαδή με τον Ερυθρό Αστέρα που βάλαμε 80 πόντους χάσαμε από την επίθεση;».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.