H Euroleague προωθεί το μπάσκετ στα σχολεία της Ισπανίας

Gazzetta team
H Euroleague προωθεί το μπάσκετ στα σχολεία της Ισπανίας
Η Euroleague Basketball παρουσίασε σήμερα (23/1) στη Βαρκελώνη την έναρξη του ετήσιου προγράμματος Copa Colegial, το οποίο επεκτείνεται στα σχολεία της Ισπανίας με τη στήριξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ώστε να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στο μπάσκετ.

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει στα νέα παιδιά περισσότερες ευκαιρίες ώστε να απολαύσουν το άθλημα σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού και υγιούς άμιλλας.

«Το ότι βρισκόμαστε εδώ ανάμεσά σας μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα από που άρχισαν όλα. Μιλάμε, φυσικά για τα σχολεία. Μας επιτρέπει να θυμηθούμε τις αρχές και τις αξίες που μοιραζόμαστε και καλλιεργούμε από την αρχή. Οι συγκεκριμένες αξίες έχουν να κάνουν με τη σκληρή δουλειά, την πρόοδο, την αίσθηση ότι η ομάδα είναι πιο σημαντική από το άτομο. Αυτός ακριβώς μαθαίνουμε όταν αρχίζουμε να ασχολούμαστε με το μπάσκετ» ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου.

Το πρόγραμμα Copa Colegial αφορά 200 σχολεία στις 9 μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας: Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Σεβίλλη, Σαραγόσα, Βαλένθια, Βιτόρια, Μάλαγα, Κορούνια και Βαγιαδολίδ ενώ στη σημερινή παρουσίαση βρέθηκαν οι Βίκτορ Κλαβέρ και Πάου Ρίμπας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.