Euroleague για Γιαννακόπουλο: «Η συμπεριφορά του βλάπτει τη φήμη του Παναθηναϊκού»

Euroleague για Γιαννακόπουλο: «Η συμπεριφορά του βλάπτει τη φήμη του Παναθηναϊκού»

Gazzetta team
Euroleague για Γιαννακόπουλο: «Η συμπεριφορά του βλάπτει τη φήμη του Παναθηναϊκού»
Η Euroleague Basketball εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα ποσταρίσματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Instagram μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε, ζητώντας την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Ulker Sports Arena από τη Φενέρμπαχτσε, σε ένα παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» είχαν σοβαρά παράπονα για την αντιμετώπιση της διαιτησίας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εκφράζει από την πρώτη στιγμή τον προβληματισμό του στα social media.

Μάλιστα η κόντρα του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τους Τούρκους οπαδούς έγινε θέμα σε ξένα Μέσα ενώ η Euroleague Basketball εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπεριφορά του Γιαννακόπουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ως συνέχεια των σχολίων που έγιναν το Σάββατο από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο Ιnstagram, η Euroleague θέλει να κάνει σαφές πως θα χρησιμοποιήσει κάθε πιθανό μέσο για να εξαλείψει τέτοιες συμπεριφορές από τη διοργάνωση, ειδικά από τη στιγμή που αφορούν το πιο σημαντικό κομμάτι: τους φιλάθλους.

Αποτελεί υποχρέωση του κάθε μέλους της οικογένειας της Euroleague (διοίκηση, παίκτες, προπονητές κτλ) να προστατέψουν τους φιλάθλους και να δείξουν τον μέγιστο σεβασμό σε όλους όσους ασχολούνται με τη διοργάνωση.
Όλα τα μέλη της Euroleague, από τη στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα, επηρεάζουν άμεσα τους φιλάθλους και τους νέους που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τεράστια υπευθυνότητα.

Παρά το γεγονός πως αντιλαμβανόμαστε ότι ο ανταγωνισμός είναι το κεντρικό κομμάτι της κουλτούρας στον ευρωπαϊκό αθλητισμό, οι οργανώσεις και τα διοικητικά στελέχη πρέπει να λειτουργούν ως παραδείγματα και να προάγουν τον σεβασμό και τους σωστούς τρόπους, ώστε να κάνουν σίγουρο πως ο αθλητισμός παραμένει ένα μέσο για να φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσο του πάθους. Και όχι να προκαλούν συγκρούσεις.

Η Euroleague πιστεύει ότι οι τελευταίες συμπεριφορές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν και βλάπτουν σοβαρά την εικόνα και το κύρος της Euroleague, των συλλόγων της και του Παναθηναϊκού. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει κερδίσει το παγκόσμιο κύρος τις τελευταίες δεκαετίας βασιζόμενο στην παρουσία του εκτός των παρκέ. H συγκεκριμένη φήμη δεν πρέπει να αμαυρώνεται από αυτές τις συμπεριφορές ενός μόνο ατόμου, που είναι εντελώς αντίθετο σε σχέση με τις αξίες του συγκεκριμένου κλαμπ και της λίγκας.

Η Euroleague έχει ζητήσει από το ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στις επόμενες ημέρες, μετά από σχετική έρευνα, θα υπάρξει η τελική απόφαση. Η Euroleague θα συζητήσει εις βάθος το θέμα στην επερχόμενη συνάντηση όλων των αρμόδιων οργάνων, εκεί όπου θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.