Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 19ης αγωνιστικής!

Κάτια Πετροπούλου
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 19ης αγωνιστικής!
Η 19η αγωνιστική αποτελεί παρελθόν και ήρθε η ώρα για την Euroleague Greece να μοιράσει τα βραβεία της στους κατόχους της.

Ακόμα μία αγωνιστική ήρθε και πέρασε, αφήνοντας πίσω της μεγάλες εκπλήξεις.

Χαρές, αλλά και απογοητεύσεις, όλα είχαν θέση στην 19η στροφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Euroleague Greece μοιράζει τα βραβεία στους νικητές της!

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Μπραντ Ουαναμέικερ και Τόνι Ντάγκλας έδωσαν... μάχη, με νικητή τον πρώτο! Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 18 πόντους (3/7δ., 2/4τρ., 6/6β.), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη στη νίκη της Φενέρ επί της Εφές (84-89). Βέβαια, δεν πρέπει να αμεληθεί και η προσπάθεια του παίκτη της Εφές, ο οποίος είχε 29 πόντους (7/8δ., 3/3τρ., 6/6β.).

Παίκτες-απογοήτευση: Ο Ρόμπερτς είχε 0/5 σουτ σε 15:11, ο Τόμπσον είχε 0/4 σε 18:25 και ο Κόπονεν 0/4 σε 17:37.

Τα στατιστικά που ξεχώρισε: Ο Νικολό Μέλι ήταν άχαστος κόντρα στην Εφές: 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές! Ακόμη, ο Πάνγκος μοίρασε 15 ασίστ, κάνοντας ρεκόρ στη φετινή Euroleague και η Μπαρτσελόνα είχε 13 κλεψίματα κόντρα στην Μπάμπεργκ.

Οι νίκες της αγωνιστικής: Το βραβείο πάει στην... ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει από το ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν απροσπέλαστο για 274 ημέρες, της δίνει credit! Επίσης, τα συγχαρητήριά μας πάνε και στην Μάλαγα, η οποία έβαλε... φρένο στο νικηφόρο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Limit-up: Η Χίμκι έκανε το 2/2 στην «διαβολοβδομάδα» με νίκες κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός). Επίσης, η Μάλαγα έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί (7-0) της Ρεάλ, ενώ και η Αρμάνι πήρε λίγο τα πάνω της, με 2/2 (Μάλαγα, Μπασκόνια).

Limit-down: Η ήττα από την Χίμκι έφερε μεγάλη αναστάτωση στον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες πρέπει να βρουν τι συμβαίνει. Επίσης, η Μπασκόνια, μετά τη μεγάλη νίκη επί των «ερυθρολεύκων», έκανε 0/2 την εβδομάδα αυτή.

Οι coaches με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Δημήτρης Ιτούδης, που έπρεπε να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους και σε εγρήγορση μέσα στο... καυτό ΟΑΚΑ, αλλά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος οδήγησε την Χίμκι σε μία άνετη νίκη επί της παλιάς του ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.