Ιτούδης: «Και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη»

Gazzetta team
Ιτούδης: «Και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη»
Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως και οι 2 ομάδες άξιζαν τη νίκη.

Aναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη τύπου

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου που νίκησε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Μία ομάδα που είχε σερί μπροστά στο εκπληκτικό κοινό της που της δίνει ενέργεια και δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα, ενώ ο Παναθηναϊκός μετρούσε 15 σερί νίκες. Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω για την υποδοχή τους σε μένα και ήταν σημαντικά τα 13 χρόνια που περάσαμε. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι που ίσως το άξιζε ο Παναθηναϊκός ίσως εμείς. Το μομέντουμ ήταν με τον Παναθηναϊκό όταν ξέφυγε με 10 πόντους, αλλά συνεχίσαμε να το πιστεύουμε και να παίζουμε άμυνα και το γυρίσαμε. Στη Μόσχα τους κρατήσαμε στους 63 πόντους, αλλά τώρα παίζει πολύ καλύτερα η ομάδα αυτή. Ο Παναθηναϊκός όμως σκόραρε μόνο 70 πόντους εντός έδρας. Τα παιχνίδια με την Εφές και τον Παναθηναϊκό απέδειξαν στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να πάρουμε παιχνίδια που χρειάζονται clutch φάσεις. Πάντως ήταν απλά μία νίκη στον μαραθώνιο της Εuroleague. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό, είναι πολύ καλή ομάδα, τους εύχομαι καλή συνέχεια».

Για το αν η ομάδα του είναι πιο σκληρή φέτος: «Είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μίας ομάδας. Αυτή η νίκη και με την Εφές ήταν σημαντικές, ακόμα και οι ήττες είναι ευεργητικές όταν ξέρουν γιατί χάσαμε οι παίκτες μας. Οι συγκεκριμένες νίκες εναντίον ομάδων με παρόν και μέλλον θα μας κάνουν ακόμα πιο σκληρούς και δείχνουν και σε μας ότι μπορούμε να βρούμε αρκετούς τρόπους να νικήσουμε. Βγήκαμε από τη ζώνη που αισθανόμαστε πιο άνετα, οι παίκτες εννοώ και χρησιμοποιήσαμε άλλο τρόπο παιχνιδιού για να νικήσουμε. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να το κλείσουμε καλύτερα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα παρατάει. Υπάρχει κούραση ειδικά για τις ομάδες που είχαν διεθνείς παίκτες με τις Εθνικές. Εδώ είναι η περίοδος που χρειάζεται ξεκούραση για τους παίκτες».

Για το πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει στο Final Four: «Μπορώ να μιλήσω μόνο για το παρόν. Θα ήταν πιο έντιμο και σωστό ότι θα έπρεπε να απευθυνθούν στους ανθρώπους που τρέχουν την ομάδα. Είναι πάντως μία ικανή ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο»

Για τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης: «Μας έδωσε λύσεις ο Ροντρίγκεθ και ο Κλάιμπερν. Θέλαμε να μειώσουμε τα λάθη μας. Προφανώς κάποια λάθη ήταν από την πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού και κάποια λάθη αστεία για το δικό μας επίπεδο. Τα τρία λάθη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σημαντικά και οι τέσσερις-πέντε παραπάνω κατοχές σημαίνουν για εμάς. Κάποιες ομάδες εδώ και γενικότερα στο -10 εδώ μπορεί να λυγίσουν. Είναι η ομαδική δουλειά. Το γεγονός ότι ένας αθλητής μπορεί να βγει μπροστά. Παράδειγματος χάρη ο Κλάιμπερν διάβασε σωστά κι έπαιξε πολύ έξυπνα, ενώ δεν έκανε λάθη».

Για τον Κλάιμπερν: «Ο Κλάιμπερν είναι ένας εκ των δημιουργών μας. Η μόνη θέση που δεν έχει παίξει ακόμα είναι το "5" αλλά μπορεί να συμβεί κι αυτός. Ήταν αρκετά ξεκούραστος σε σχέση με τα γκαρντ μου και θέλαμε να πάει η μπάλα σε αυτόν και ή να δημιουργήσει ή να πάει στο ποστ. Δεν είναι ατομιστής. Δεν είναι έξω από το σύστημα. Τα δουλεύουμε αυτά. Είναι δημιουργός αλλά και αμυντικός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.