Πρίντεζης: «215 συμμετοχές και 18 χρόνια πριν, η πρώτη μου προπόνηση εδώ!»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Πρίντεζης: «215 συμμετοχές και 18 χρόνια πριν, η πρώτη μου προπόνηση εδώ!»
Ο 215άρης Γιώργος Πρίντεζης παραδέχεται στην EuroLeague Greece πως: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στη Βιτόρια» και τονίζει πως θέλουν πάρα πολύ το «διπλό» απέναντι στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πόσες στιγμές μπορούν να έρθουν στο μυαλό σου όταν ο χρόνος στο γήπεδο σταματά για λίγα δευτερόλεπτα και στο ταμπλό του ΣΕΦ εμφανίζεται μία φωτογραφία του Γιώργου Πρίντεζη με τη λεζάντα: «215 ευρωπαϊκές συμμετοχές»;

Από την παρουσίασή του στον Ολυμπιακό στα 15 του χρόνια πλάι στους Μπουντούρη, Φέμερλινγκ, Ρίβερς τον Οκτώβρη του 2000, την πρώτη φορά που πάτησε ευρωπαϊκό παρκέ στην έδρα της Idea Slak δύο χρόνια αργότερα για δύο λεπτά, στο «πεταχτάρι» της Πόλης, το τρελό Buzzer beater στον προημιτελικό της σεζόν 2014-15 κόντρα στην Μπαρτσελόνα... μέχρι τους δεκάδες τίτλους και τα αμέτρητα ρεκόρ που οδηγούν στον αριθμό «215».

Ο «Πρι» έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκές συμμετοχές στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό για το επίτευγμά του παρέα με ένα τεράστιο χαμόγελο μιλώντας στην EuroLeague Greece; Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο ΣΕΦ για να προπονηθεί στα «ερυθρόλευκα»!

«Είναι αρκετά μεγάλη χαρά! Γυρίζεις πίσω τον χρόνο... η πρώτη προπόνησή μου εδώ όταν ήμουν 15 χρονών! Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, 17-18 χρόνια περίπου. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να φτάσεις μέχρι εδώ. Είμαι χαρούμενος και θα είμαι ακόμα περισσότερο αν επιτευχθούν οι ομαδικοί στόχοι. Στην φάση που είμαι δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το ατομικό επίτευγμα. Δηλαδή, προτιμώ για όσο καιρό παίζω - μακάρι να έχω την υγεία μου να καταφέρω να παίξω για αρκετά χρόνια ακόμα - για όσο υπάρχω σε αυτή την ομάδα να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους τίτλους. Αυτό θα είναι το ιδανικό!».

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας, θέλαμε αυτή την αντίδραση!»

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τη συντριβή στην «Χώρα των Βάσκων» και επέστρεψαν στις καλές τους εμφανίσεις πριν «πετάξουν» για την έδρα της Χίμκι (18/1, 19:00) στη Μόσχα.

Πριν από μία βδομάδα το κοντέρ σταμάτησε στο -32 στην Μπασκόνια., κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ... απαντήσατε με +30! Πόσο καλό θα σας κάνει αυτή η αντίδραση;

«Χρειαζόμασταν αυτή την αντίδραση, δεν είναι όμορφο να χάνεις με αυτή τη διαφορά. Δεν θέλω να το πω σαν δικαιολογία ότι ήταν πλασματική, ωστόσο σε ένα βάθος αγώνων άμα βρεθείς και χάνεις τη διαφορά λίγο-λίγο αρχίζεις και απογοητεύεσαι. Δεν θέλει και πολύ ουσιαστικά για να έρθει... η κατρακύλα.

Νομίζω πως αδικήσαμε όλοι τους εαυτούς μας στο προηγούμενο παιχνίδι. Αντιδράσαμε καλά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι ώστε να ισοβαθμήσουμε ουσιαστικά και για να καταφέρουμε να ανακάμψουμε από την ήττα στην Μπασκόνια».

Στην έδρα σας... σκοράρετε, ωστόσο στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια δυσκολεύεστε στην επίθεσή σας. Απέναντι, στη Μακάμπι επιστρέψατε στο +90 στην Ευρωλίγκα, κάτι που είχατε κατορθώσει την τελευταία φορά κόντρα στη Χίμκι την 4η αγωνιστική.

«Είναι κάτι που το επιδιώκουμε και το θέλουμε πάρα πολύ. Όταν μία ομάδα επιδιώκει να τρέξει δεν έχει σημασία αν είναι εντός ή εκτός. Πρέπει να τρέξουμε. Θεωρώ πως είναι στο DNA και μας βοηθάει στις μεγάλες επιτυχίες. Δεν είναι εύκολο! Χρειάζεται προσήλωση κι από τους πέντε παίκτες. Χρειάζεται καλή άμυνα. Χρειάζεται ριμπάουντ, καλές τοποθετήσεις. Το δουλεύουμε αυτό και το θέλουμε πάρα πολύ.

Με όποια ομάδα και να παίζεις άμα εσύ μπορείς να σκοράρει πάνω από 80 πόντους πρέπει να το επιδιώκεις. Ακόμα κι όταν η άλλη ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και τρέχει δε σημαίνει ότι πρέπει να ρίξεις τον ρυθμό και να πας κάτω από 80. Πρέπει να προσπαθήσεις κι εσύ να τους χτυπήσεις τις αδυναμίες και αν μπορείς να πας... 80 και 90 να τα καταφέρεις».

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν μπήκε... φουριόζος, ωστόσο το γήπεδο «πάγωσε» όταν τον είδε ν' αποχωρεί πιάνοντας τη μέση του:

«Ευτυχώς, δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό θα ταξιδέψει μαζί μας. Έτσι, είναι η Ευρωλίγκα και έτσι οι αγώνες. Οι απώλειες θα υπάρχουν. Το σημαντικό είναι ποια ομάδα θα είναι την κατάλληλη στιγμή έτοιμη και ποια ομάδα θα κάνει το πικ για να κάνει το κάτι παραπάνω».

«Θέλουμε πάρα πολύ το παιχνίδι στη Μόσχα!»

Η Χίμκι πέρασε από την «καυτή» έδρα του Ερυθρού Αστέρα και σας περιμένει. Πως βλέπεις το ερχόμενο παιχνίδι που θα κληθείτε να δώσετε σε λίγες ώρες;

«Είναι πολύ σημαντικό και πάρα πολύ χρήσιμο παιχνίδι. Το θέλουμε πάρα πολύ. Προερχόμαστε από μία άσχημη εκτός έδρας ήττα. Είναι από τα παιχνίδια που υπάρχει ένα σχετικό “πρέπει” μπροστά. Οπότε πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη επί της Μακάμπι και να πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε ένα διπλό που το θέλουμε πάρα πολύ».

Απέναντί σας θα βρείτε έναν Έλληνα τεχνικό, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που γνωρίζετε πολύ καλά:

«Η πορεία του είναι πάρα πολύ καλή! Έχει φτιάξει μία ομάδα έτσι όπως πραγματικά εκείνος την θέλει. Μία ομάδα επικίνδυνη, αθλητικά, με ενέργεια οπότε πάνω-κάτω ξέρουμε τον τρόπο που παίζει και πρέπει κι εμείς να είμαστε έτοιμοι για να καταφέρουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας».

Πριν από δύο χρόνια σε αυτή την έδρα είχατε γνωρίσει την ήττα-αποκλεισμό στο TOP 16 με... κατεβασμένα χέρια, αποτελεί έξτρα κίνητρο για εσάς; Σας πέρασε καθόλου από το μυαλό;

«Η αλήθεια είναι πως είναι εντελώς διαφορετικές ομάδες. Κυρίως η Χίμκι... οπότε θα είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Δεν ήταν και στην Ευρωλίγκα πέρσι. Δεν χρειάζεται να το δούμε έτσι, αλλά ως μία συνέχεια ενός δύσκολου προγράμματος. Είναι μία καινούρια Ευρωλίγκα. Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες. Πρέπει να πάμε εκεί και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».