Επίθεση Ολυμπιακού: «Φωτιά» στο ΣΕΦ, τα... σπάει εκτός

Επίθεση Ολυμπιακού: «Φωτιά» στο ΣΕΦ, τα... σπάει εκτός

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Επίθεση Ολυμπιακού: «Φωτιά» στο ΣΕΦ, τα... σπάει εκτός
Η Euroleague Greece αναφέρει τα δύο διαφορετικά πρόσωπα της επίθεσης του Ολυμπιακού στα τέσσερα τελευταία ματς στο ΣΕΦ και στα ισάριθμα εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγες μέρες έφυγε από τους 54 πόντους που έβαλε στην Βιτόρια και πήγε στους 94 που «φόρτωσε» την άμυνα της Μακάμπι. Η διαφορά στην παραγωγικότητα είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο όπως ανέφερε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου «είναι και θέμα μέρας».

Σε καμία περίπτωση σε τόσο πολύ μικρό χρονικό διάλειμμα δεν μπορεί μία ομάδα να διορθώσει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητά της οπότε δεν πρόκειται να αποδοθεί στην «σκληρή δουλειά» των τριών ημερών που μεσολάβησαν ανάμεσα στα δύο παιχνίδια.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως είναι εμφανώς καλύτεροι στο ΣΕΦ παρά εκτός έδρας. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς και τα τέσσερα τελευταία στο εξωτερικό.

Στον Πειραιά έχουν πολύ καλύτερη ψυχολογία, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στοιχεία τα οποία αποτυπώνονται και σε αριθμούς.

Ο Ολυμπιακός στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις στο ΣΕΦ σκοράρει κατά μέσο όρο 89.75 πόντους και στον ίδιο αριθμό αγώνων μακριά από το γήπεδό του σκοράρει μόλις 62 πόντους.

Ο παρακάτω πίνακας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 8 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

92

ΤΣΣΚΑ

86 (παράταση)

ΑΡΜΑΝΙ

87

ΜΑΚΑΜΠΙ

94

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ

89.75

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

65

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

61

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

68

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

54

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ

62

Η ΣΧΕΣΗ ΑΣΙΣΤ/ΛΑΘΩΝ

Κόντρα στην Μακάμπι οι παίκτες του Ολυμπιακού μοίρασαν 26 ασίστ και υπέπεσαν σε μόλις 9 λάθη.

Αυτό για τους Πειραιώτες είναι πρωτόγνωρο φέτος γιατί στη συγκεκριμένη κατηγορία της στατιστικής (σχέση ασίστ/λαθών) κατέχουν την τελευταία στην Euroleague (294/226, 130%).

Χαρακτηριστικό είναι πως οι 26 τελικές πάσες αποτελούν αριθμό ρεκόρ για τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν αφού το ρεκόρ ήταν 23 στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι.

Σε ό,τι αφορά τα 9 λάθη κόντρα στους Ισραηλινούς ήταν η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση αφού έχουν προηγηθεί τα 8 στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα.