Επιστροφή στον τόπο του... πούλμαν!

Επιστροφή στον τόπο του... πούλμαν!

Γιώργος Κούβαρης
Επιστροφή στον τόπο του... πούλμαν!
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Φενέρμπαχτσε για την 18η αγωνιστική της EuroLeague και επιστρέφει για πρώτη φορά στο μέρος απ' όπου «έζησε» μία από τις πιο... περίεργες καταστάσεις της ιστορίας του.

Πέρασαν ήδη οκτώ μήνες και 24 ημέρες από το βράδυ που ο Παναθηναϊκός έλεγε «αντίο» από το Final 4 της Πόλης! Το βράδυ όπου η Φενέρμπαχτσε «σκούπιζε» την ελληνική ομάδα με 3-0 νίκες στα playoffs της EuroLeague. Το βράδυ που (παρά την ήττα με 79-61), κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τα όσα θα συνέβαιναν το επόμενο πρωί.

Βέβαια δεν ήταν τόσο ο αποκλεισμός, όσο η εικόνα των «πρασίνων» στο παιχνίδι όπου έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση: «Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να πεθάνουμε στο παρκέ της Ulker Arena» είχε πει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του στο ΟΑΚΑ και πριν την αναχώρηση για την Πόλη.

Μπορεί το 0-2 από τα δύο εντός έδρας ματς να μην έδιναν ελπίδες στους «πράσινους» ωστόσο η ελληνική ομάδα δεν έβγαλε καμία αντίδραση στο παρκέ και παραδόθηκε στην δεδομένη ανωτερότητα τη Φενέρμπαχτσε εκείνη την περίοδο. Το γεγονός αυτό έβγαλε τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ έξω από τα ρούχα του και προχώρησε σε μια... διαφορετική απόφαση! Κανένα πρόστιμο, καμία διακοπή συμβολαίου, αλλά επιστροφή της ομάδας από την Πόλη με το πούλμαν!

Η είδηση «έσκασε» λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί της 26ης Απριλίου 2017. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποφασίσει να ακυρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια και να επιστρέψει η ομάδα στην Αθήνα με πούλμαν. Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιοι αντέδρασαν και δεν συζητούσαν ούτε κατά... διάνοια ένα τέτοιο ενδεχόμενο με αποτέλεσμα να βγάλουν από μόνοι τους αεροπορικά εισιτήρια!

Ο λόγος για τους Κρις Σίνγκλετον, Κένι Γκέιμπριελ, Μάικ Τζέιμς και Αντώνη Φώτση, οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στο πούλμαν της επιστροφής και να διανύσουν οδικώς 1.100 χιλιόμετρα μέχρι την Αθήνα. Ο Σίνγκλετον ήταν ο πρώτος που έφυγε από την Πόλη το μεσημέρι και μάλιστα από το αεροδρόμιο «Σεμπιχά Γκιοκτσέν» το οποίο βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή.

Οι υπόλοιποι τρεις αναχώρησαν από το «Κεμάλ Ατατούρκ» το απόγευμα της ίδιας ημέρας και όπως ήταν αναμενόμενο κανείς δεν έκανε κάποια δήλωση και κανείς δεν ήθελε να ανταλλάξει κάποια κουβέντα. Το gazzetta.gr είχε βρεθεί στην ίδια πτήση με τους τρεις (από τους τέσσερις) «λιποτάκτες» του πούλμαν, ενώ όλα όσα είχαν διαρρεύσει την ίδια μέρα αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Παρόλα αυτά τα διεθνή ΜΜΕ είχαν σχολιάσει αρνητικά το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης και αρκετοί παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Ντιλέινι.

Ούτε παραιτήθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ, ούτε έφυγαν παίκτες, ούτε έγινε διακοπή συμβολαίων, ούτε τίποτα απολύτως. Μπορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να είχε δηλώσει και δημόσια ότι ήθελε να τιμωρηθούν οι παίκτες, αλλά ο Καταλανός τεχνικός κράτησε ενωμένη την ομάδα μετά τη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, έβαλε στεγανά στα αποδυτήρια και μόνοι τους (παίκτες και προπονητής) παρέμειναν ενωμένοι με αποτέλεσμα να φτάσουν στην κατάκτηση του νταμπλ με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει πίσω του τα όσα συνέβησαν πριν από 268 ημέρες στην Πόλη και στοχεύει σε μια νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα της έδρας και στα φετινά playoffs. Μάλιστα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο πρώτος που έχει αφήσει πίσω του τα όσα έγιναν τον περασμένο Απρίλιο και θέλει να εκφράσει τη στήριξή του στην ομάδα, αφού ηγείται για πρώτη φορά φέτος της αποστολής του Παναθηναϊκού. Και επέλεξε το ματς με τη Φενέρ στην Πόλη. Διόλου τυχαίο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.