Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποθεώνουν τον Πασκουάλ! (vid)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποθεώνουν τον Πασκουάλ! (vid)

Gazzetta team
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποθεώνουν τον Πασκουάλ! (vid)
Η Euroleague παρουσίασε ένα ιδιαίτερο video για τον Παναθηναϊκό και τον Τσάβι Πασκουάλ στο οποίο οι παίκτες του «τριφυλλιού» αποθεώνουν τον προπονητή τους!

Ο Παναθηναϊκός έχει εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα της κατάταξης στην Euroleague που εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs με μεγάλο «όπλο» το ΟΑΚΑ, αποτελώντας τη μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που έχει διαφυλάξει το αήττητο της έδρας της! Έτσι, λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε ένα εντυπωσιακό video με πρωταγωνιστή τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος αναφέρεται στην πορεία των «πράσινων» στον θεσμό ενώ οι Γκιστ, Καλάθης, Παππάς και Όγκουστ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Καταλανό προπονητή και τη συμβολή του στην πορεία του «τριφυλλιού».

«Όλες οι ομάδες αρχίζουν τη σεζόν στην Euroleague με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο όμως μόνο μια μπορεί να πετύχει. Το Final 4 είναι στόχος για όλους. Τους παίκτες, τους προπονητές, τους φιλάθλους, τις ομάδες...» εξήγησε αρχικώς ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος σχολίασε την πορεία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση: «Πιστεύω πως μια τέτοια ομάδα δεν μπορεί ποτέ να περιορίζεται. Πρέπει να πιέζουμε τους εαυτούς μας προς τα όρια, όσο προχωράει η σεζόν. Κάθε σεζόν είναι διαφορετική, αλλά μαθαίνεις από το παρελθόν. Αν τελικά μπούμε στα playoffs, θα είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Από την εμπειρία μου, αυτό που συνέβη πέρυσι μας έκανε πιο δυνατούς πνευματικά».

Στο αφιέρωμα της Euroleague φιλοξενούνται δηλώσεις των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Ζακ Όγκουστ να παραδέχεται πως «Ο κόουτς είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος. Δουλεύει πολύ, είναι υπομονετικός, έχει πολλά plays και εμπλέκει πολλούς παίκτες και μας βοηθάει να δούμε καλύτερα τα πράγματα».

Ο Τζέιμς Γκιστ παραδέχθηκε πως ο Πασκουάλ είναι «ο ηγέτης της ομάδας! Μας δίνει τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε. Έχει βρεθεί σε πολλά Final 4, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, κατανοεί τι πρέπει να κάνει μια ομάδα για να κερδίσει».

Ο Νικ Καλάθης επισήμανε από την πλευρά του πως «ο Πασκουάλ είναι ο βασικός λόγος που έχουμε αυτό το μομέντουμ, που πέρσι φτάσαμε στο top-8 και κατακτήσαμε στο τέλος το πρωτάθλημα». Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Παππά, ο Έλληνας γκαρντ πρόσθεσε: «Ό,τι κι αν συμβαίνει στις προπονήσεις και τους αγώνες παραμένει ήρεμος. Μας δείχνει εμπιστοσύνη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής».