Σφαιρόπουλος: «Η στεναχώρια να γίνει πείσμα, πρέπει να αντιδράσουμε» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Σφαιρόπουλος: «Η στεναχώρια να γίνει πείσμα, πρέπει να αντιδράσουμε» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η βραδιά κόντρα στην Μπασκόνια δεν τιμάει κανέναν, αλλά αυτό πρέπει να μείνει στο παρελθόν, καθώς έρχεται το ματς με την «επικίνδυνη» Μακάμπι (16/01, 21:00).

Ο προπονητής των Πειραιωτών είπε αρχικά: «Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι και πάλι με μια επικίνδυνη ομάδα. Που παίζει πολύ καλά επιθετικά, με ταχύτητα, με τρανζισιον, με πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Είναι ζητούμενο να επιστρέψουμε στις νίκες και σημαντικό να ανακάμψουμε μετά την πολύ κακή εμφάνιση που είχαμε με την Μπασκόνια. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο ξανά. Αυτό θέλουμε όλοι. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την άμυνα και να σταματήσουμε την επίθεσή τους, το εύκολο καλάθι που βάζουν. Κι εμείς να είμαστε καλοί στην επίθεση και να έχουμε υπομονή στο σετ παιχνίδι, να διαβάσουμε καλά το ματς και να βρούμε καλές επιλογές. Θέλουμε να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί όλα τα παιχνίδια είναι πλέον σημαντικά. Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε ψηλά και θέλω να το συνεχίσουμε αυτό. Με τον κόσμο στο πλευρό μας θα έχουμε ακόμα έναν υπολογίσιμο παράγοντα υπέρ μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Για το επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης της ομάδας και αν είναι το ματς με την Μακάμπι η δυσκολότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ο Ολυμπιακός: «Ήταν μια δύσκολη βραδιά, αλλά όχι η δυσκολότερη. Μια βραδιά που δεν τιμάει κανέναν. Αλλά υπήρχαν και πιο δύσκολες μέσα στη σεζόν, αλλά και πέρυσι. Το να μένεις έξω από τους 16 πρόπερσι ήταν πιο δύσκολο. Σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά οι στεναχωρημένοι. Η στεναχώρια πρέπει να γίνει πείσμα, θυμός και να αντιδράσουμε».

Για το άσχημο ποσοστό στα σουτ και ότι χάνει αυτοπεποίθηση η ομάδα: «Με την Μπασκόνια είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Αυτό έριξε την ψυχολογία μας και εκεί αδυνάτισε και η άμυνα μας και μας πήρε μια κατηφόρα. Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό, να είμαστε πιο δυνατοί πνευματικά. Κάθε φορά που σουτάρουμε, πρέπει να το πιστεύουμε. Εγώ πιστεύω στους παίκτες μου και στις δυνατότητές τους. Όταν είσαι μόνος, πρέπει να σουτάρεις. Είναι θέμα πνευματικό και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος ακόμα και αν χάσεις και ένα και δύο σουτ, να βάλεις το επόμενο».

Για την διαβολοβδομάδα που έρχεται μετά την κακή εμφάνιση στην Μπασκόνια: «Έχουμε πολλά παιχνίδια. Από την μια είναι δύσκολο να προετοιμαστείς και ενεργειακά και πνευματικά. Από την άλλη σε ωθεί το πρόγραμμα να ξεπερνάς το προηγούμενο ματς και να αφοσιώνεσαι στο επόμενο. Είναι καλή ευκαιρία το ματς με την Μακάμπι για να αντιδράσουμε και να συνεχίσουμε. Έχουμε μια καλή ευκαιρία μπροστά μας να παίξουμε καλά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.