Παπανικολάου: «Να σκύψουμε ακόμα περισσότερο το κεφάλι»

Gazzetta team
Παπανικολάου: «Να σκύψουμε ακόμα περισσότερο το κεφάλι»
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε μετά την ήττα από την Μπασκόνια, τονίζοντας η ομάδα του θα πρέπει να σκύψει ακόμα περισσότερο το κεφάλι στη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA

«Η ομάδα δεν είχε την ενέργεια που είχε δείξει άλλα παιχνίδια. Από κει και πέρα, όταν συμβαίνει αυτό όλα πάνε ένα βήμα πίσω... Η αντίδραση, η οργάνωση στην άμυνα, το αμυντικό transition, ακόμα και τα επιθετικά ριμπάουντ είναι θέμα ενέργειας. Το ελεύθερα σουτ κάποιες βραδιές μπαίνουν, κάποιες όλες όχι. Η προσήλωσή σου στην άμυνα, όμως, θα πρέπει να είναι ίδια. Σίγουρα αν έμπαιναν κάποια σουτ θα μας έδιναν μια έξτρα ενέργεια, αλλά μιλάμε για πρωταθλητισμό και πρέπει να δίνεις την απαιτούμενη συγκέντρωση ανά πάσα στιγμή. Σήμερα θεωρώ πως ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων... και συγκέντρωσης και κούρασης και λίγο από όλα που οδήγησαν στο να δείξουμε μια άσχημη εικόνα, που ουσιαστικά δεν αντικατοπτρίζει στην ομάδα μου».

Για την δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί: «Έρχεται εβδομάδα με δύο Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό. Είναι δεδομένο πως θα σκύψουμε ακόμη περισσότερο τα κεφάλια, θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να βγάλουμε ακόμη περισσότερο εγωισμό. Σε όποιον δεν θίχτηκε απόψε ο εγωισμός, για μένα δεν προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει όλοι μαζί να ανασυγκροτηθούμε και να δουλέψουμε σκληρά για να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο στην εβδομάδα που έρχεται».

Για τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Κίμκι: «Παίζουμε με δύο ιδιαίτερες ομάδες, αλλά αυτή την στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε εμάς, την δουλειά μας, την ομάδα μας και μετά ξεχωριστά την κάθε αναμέτρηση... Προτεραιότητα έχει η ομάδα μας και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά να βγάλει την αντίδραση που πρέπει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.