Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 16ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 16ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece μοιράζει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H 16η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece επέλεξε τους καλύτερους και χειρότερους, απονέμοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: To Όσκαρ θα πάει στον Μάλκολμ Τόμας. Ο παίκτης της Χιμκι έκανε σπουδαίο ματς κόντρα στην Μπάμπεργκ (16 πόντοι, 3 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 0 λάθη σε 29:00) και οδήγησε στη νίκη την ομάδα του Μπαρτζώκα. Παράλληλα μάζεψε 28 βαθμούς στο index rating.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Μάικλ Ρολ της Μάκαμπι έπαιξε 29 λεπτά κόντρα στη Ρεάλ, αλλά ήταν άστοχος με 2/9 σουτ, ενώ είχε -2 στην αξιολόγηση. Σίγουρα οι Ισραηλινοί περίμεναν παραπάνω από αυτόν.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Τα 14 τρίποντα του Παναθηναϊκού, τα 46 ριμπάουντ τη Μπάρτσα και οι 24 ασίστ της, αλλά και τα 19 λάθη της Ζαλγκίρις.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δεν μπορεί να είναι κάποια άλλη πέρα από αυτή της Μπαρτσελόνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Οι Καταλανοί επικράτησαν της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου της Euroleague, παίζοντας όμορφο μπάσκετ.

Limit-up: Μετά από πολύ σκέψη θα πάει στην Χίμκι του Μπαρτζώκα. Οι Ρώσοι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι μετά την ήττα στην έδρα τους από την Μπαρτσελόνα με 65-79 και κατάφεραν να δείξουν χαρακτήρα, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα της Μπάμπεργκ.

Limit-down: Η ΤΣΣΚΑ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Μπασκόνια την προηγούμενη αγωνιστική, όμως με την εμφάνιση της απέναντι στην Μπαρτσελόνα έχασε πόντους και έριξε τις μετοχές. Πλέον η κορυφή δεν της ανήκει.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Αναμφίβολα το αξίζει ο Αλόνσο της Μπαρτσελόνα. Ο Σίτο οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ. Οι Καταλανοί κυριάρχησαν πάνω στο παρκέ (85-72) και σε αυτό έχει μεγάλο μερίδιο και ο προπονητής τους.