Κουζμίνσκας: «Ψήφισα ήδη τον Αντετοκούνμπο για το All Star Game»

Κουζμίνσκας: «Ψήφισα ήδη τον Αντετοκούνμπο για το All Star Game»

Κουζμίνσκας: «Ψήφισα ήδη τον Αντετοκούνμπο για το All Star Game»
Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στη Euroleague Greece και αποθέωσε τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Καρμέλο Άντονι και Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας επέστρεψε στην Euroleague για χάρη της Αρμάνι Μιλάνο αφήνοντας για λίγο ενδεχομένως το ΝΒΑ. Ο Λιθουανός φόργουορντ αμέσως θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι της νέας του ομάδας, αλλά φάνηκε πως είχε καιρό να αγωνιστεί.

Ο Κουζμίνσκας μίλησε στην Euroleague Greece για το ματς με τον Ολυμπιακό, κυρίως όμως αναλώθηκε στις απόψεις του για το ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Κρίσταπς Πορζίνγκις και τον Καρμέλο Άντονι.

Μιντάουγκας πως σου φάνηκε η επιστροφή στην Ευρώπη;

Δε θα έλεγα πως μου άρεσε. Χάσαμε κατά κράτος από τον Ολυμπιακό. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague. Εμείς έχουμε καλούς παίκτες και πρέπει να βρούμε την κατάλληλη χημεία για να γίνουμε καλή ομάδα. Τα τελευταίο πεντάλεπτο επιβεβαίωσε το ταλέντο το οποίο διαθέτουμε.

Εσύ προσωπικά θεωρείς πως χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής; Δεν έχεις καν μία εβδομάδα στην ομάδα…

Όλοι οι παίκτες χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Μπορεί να γνωρίζω την Euroleague και τις απαιτήσεις της, αλλά μην ξεχνάμε πως έχω να αγωνιστώ από τον Σεπτέμβριο. Τελευταίο μου παιχνίδι ήταν κόντρα στην εθνική της χώρας σας. Οι προπονήσεις που έκανα ήταν καλές, αλλά δε συγκρίνονται με την αγωνιστική δράση.

Αναφέρθηκες στην εθνική μας ομάδα. Για μας τους Έλληνες είναι κάτι πρωτόγνωρο όσα πετυχαίνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Πιστεύεις πως αν έπαιζε με την Ελλάδα στο Eurobasket θα είχε πιθανότητες για μετάλλιο;

Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Μία ομάδα με 12 πρωτοκλασάτους παίκτες δε σημαίνει πως θα φτάσει στην κορυφή. Χρειάζονται πολλά πράγματα για να φτάσεις στην κορυφή. Ο Γιάννης είναι απολαυστικός και εκπληκτικός παίκτης. Αυτά που κάνει στα παρκέ του ΝΒΑ είναι εντυπωσιακά. Δεν τίθεται θέμα για το αν θα βοηθούσε. Από όσο γνωρίζω ήθελε πολύ να παίξει και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει όταν του δοθεί η ευκαιρία.

Μιλάς με καλά λόγια για τον Αντετοκούνμπο. Θα του έδινες την ψήφο σου για το All Star Game;

Τον ψήφισα ήδη. Πήρε το «GiannisAntetokounmpo #NBAvote» από μένα.

Πως είναι παίζεις και να συναναστρέφεσαι καθημερινά με τον Καρμέλο Άντονι και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις;

Μοναδική εμπειρία. Κάθε μέρα που βρίσκεσαι στο ΝΒΑ κερδίζεις κάτι. Με τον Κρίσταπς παίζαμε αντίπαλοι στην Ισπανία. Εκπληκτικό ταλέντο και είμαι σίγουρος πως οι Νικς βρίσκονται και θα βρίσκονται σε καλά χέρια.

Ο Καρμέλο είναι εξαιρετικός παίκτης και άνθρωπος. Μου έμαθε πάρα πολλά. Με συμβούλευε συνέχεια. Επέμενε πολύ στο να πως συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι και να μην αφήνω κάτι να επηρεάζει το μυαλό μου.