Ball Don't Lie: Οι κορυφαίοι του α' γύρου στην Euroleague! (infographic)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ball Don't Lie: Οι κορυφαίοι του α' γύρου στην Euroleague! (infographic)
Δεκάδες παίκτες ζουν και… βασιλεύουν στην Euroleague όμως κάποιοι εξ αυτών ξεχωρίζουν για περισσότερους από έναν λόγους.

Οι αριθμοί δεν είναι πάντα ο ασφαλέστερος τρόπος για να ειπωθεί μια αλήθεια ωστόσο η ολοκλήρωση του α' γύρου στην Euroleague επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που υπήρχε από τις πρώτες αγωνιστικές σχετικά με τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ό,τι συνέβη, για παράδειγμα, με τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος άρχισε… φορτσάτος, κατακτώντας τον τίτλο του MVP Οκτωβρίου και συνεχίζει με το γκάζι πατημένο, αποτελώντας ίσως τη μεγαλύτερη ατραξιόν στον θεσμό.

Οι 129 βαθμοί ranking που συγκέντρωσε μεταξύ 1ης και 4ης αγωνιστικής συνιστούν την κορυφαία επίδοση ever από τη σεζόν 2000-01 στα πρώτα τέσσερα ματς της χρονιάς στην Euroleague για τον Ντόντσιτς, ο οποίος παραμένει στην κορυφή της κατάταξης όσον αφορά τους παίκτες με τη μεγαλύτερη αξιολόγηση. Κατά τα άλλα, ο Αλεξέι Σβεντ επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία τον τίτλο του σεσημασμένου σκόρερ, μετρώντας 21.4 πόντους μ.ό., έστω και αν στις περισσότερες των περιπτώσεων κάνει… κατάχρηση στα σουτ (σ.σ. 61/128 δίποντα, 44/135 τρίποντα). Ο Νικ Καλάθης φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ ανά παιχνίδι, 7.92 τον αριθμό, έχοντας καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον, back2back κορυφαίος αμυντικός στην Euroleague (2014 & 2015) είναι πρώτος μπλοκέρ με 1.7 κοψίματα ανά παιχνίδι.

Η 16η αγωνιστική βρίσκεται προ των πυλών και η Euroleague Greece παρουσιάζει τους κορυφαίους του α' γύρου.