Ουίλτζερ: «Η εμπειρία μου στην Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου»

Ουίλτζερ: «Η εμπειρία μου στην Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ουίλτζερ: «Η εμπειρία μου στην Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου»
Ο Κάιλ Ουίλτζερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό, τους συμπαίκτες και τους προπονητές του στην ομάδα, πριν την αναχώρηση για τη Λιθουανία. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΑΟΥΝΑΣ: Κων/νος Μελάγιες.

O Κάιλ Ουίλτζερ έκανε έναν… απολογισμό για την ως τώρα εμπειρία του στον Ολυμπιακό, πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Κάουνας και το ματς με την Ζαλγκίρις (28/12, 20:00): «Είναι πολύ διαφορετικό το Ευρωπαϊκό μπάσκετ σε σχέση με αυτό που έπαιζα στις ΗΠΑ, αλλά είμαι τυχερός που έχω τέτοιους συμπαίκτες και τέτοιους προπονητές. Μαθαίνω κάθε μέρα από εκείνους και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι».

Για το τί θέλει να προσφέρει με το παιχνίδι του στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Ριμπάουντ. Και σε άμυνα, αλλά και σε επίθεση για να δίνω δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα μου. Επίσης θέλω να παίρνω ανοικτά σουτ και να σκοράρω».

Το «κλειδί» στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις θα είναι το… γνωστό: άμυνα! «Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα επιθετικά, αλλά και εμείς είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα. Ο κόουτς έχει θέσει πολύ υψηλά στάνταρ. Οπότε θα πρέπει με την άμυνά μας να τους δυσκολέψουμε στο σκοράρισμα».

Σε ερώτηση σχετική με τον πατέρα του και αν τον παρακολουθεί, αποκρίθηκε: «Ναι, βλέπει όλα τα παιχνίδια. Μου είχε πει πως η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα και θα την λατρέψω. Και η αλήθεια είναι πως η εμπειρία μου αυτή έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Η Ελλάδα είναι εκπληκτική χώρα, η ομάδα εξαιρετική, οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου άψογοι. Όλα είναι πολύ όμορφα!».