Φελντέιν: «Στον ΠΑΟ έκανα τη χειρότερη χρονιά της καριέρας μου»! (pics & vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Φελντέιν: «Στον ΠΑΟ έκανα τη χειρότερη χρονιά της καριέρας μου»! (pics & vids)
Ο Τζέιμς Φελντέιν μίλησε στη Euroleague Greece για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και κάνει την αυτοκριτική του για τη δουλειά που άφησε στη μέση στην Αθήνα!

Το να είναι κανείς εντελώς ειλικρινής με τον εαυτό του είναι μια καλή πρακτική και ο Τζέιμς Φελντέιν έχει πραγματική συναίσθηση της κατάστασης σε ό,τι αφορά την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και όσων… δεν κατάφερε να προσφέρει στους «πράσινους» την περσινή σεζόν που ολοκληρώθηκε με double για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

O 29άχρονος γκαρντ ολοκλήρωσε πρόωρα τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. είχε ανανεώσει ως το 2018) και πλέον αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα, αποτελώντας μέλος μιας ομάδας που προσπαθεί να κάνει θόρυβο στην Euroleague όπως συνέβη με τις νίκες στη Βαλένθια και τη Μαδρίτη, αλλά και στους εντός έδρας αγώνες με την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι!

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (21/12, 20:00) στο «Aleksandar Nikolic Hall» για τη 14η αγωνιστική της Euroleague και ο Φελντέιν μίλησε στην Euroleague Greece για την αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του και τις πλάκες με τους Άντιτς, Κέσελ για τα ντέρμπι των «αιωνίων»! Παραδέχεται, δε, ότι η περσινή σεζόν ήταν η χειρότερη χρονιά της καριέρας του, εξηγώντας πως άφησε στη μέση τη δουλειά με τον Παναθηναϊκό.

Αθήνα ή Βελιγράδι;
«Δεν μπορώ να επιλέξω, όμως αγαπώ και τις δυο πόλεις»!

Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς έγινε στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ; Η νίκη του Ερυθρού Αστέρα ήταν ίσως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις φέτος στην Euroleague, αν όχι η μεγαλύτερη!
«Η αλήθεια είναι ότι αρχίσαμε να το πιστεύουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πήγαμε στη Μαδρίτη ξέροντας ότι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Γνωρίζουμε φυσικά ότι η Ρεάλ είναι σπουδαία ομάδα όμως εκείνη την περίοδο είχε πολλούς τραυματίες. Μας έδωσαν την ευκαιρία, μπήκαν τα σουτ κι απλώς κερδίσαμε».

Παρεμπιπτόντως, ο Ερυθρός Αστέρας έχει σημειώσει ήδη πέντε νίκες με πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ. Νιώθεις άνετα ως αουτσάιντερ;
«Ναι, ωστόσο έπειτα από τις πρώτες δυο νίκες τα μυαλά μας πήραν αέρα! Χάσαμε κάποια εντός έδρας παιχνίδια που μας… προσγείωσαν απότομα. Ήταν ένα πισωγύρισμα όμως ευτυχώς καταλάβαμε νωρίς ότι χρειάζεται να παλεύουμε συνέχεια ώστε να έχουμε πιθανότητες»!

Πως βιώνεις, λοιπόν, την εμπειρία στον Ερυθρό Αστέρα; Φαίνεται πως αισθάνεσαι καλά ενώ σε πολλά ματς στην Αδριατική Λίγκα σκοράρεις 5 κι 6 τρίποντα.
«Άρχισα πολύ άσχημα! Δεν ένιωθα άνετα στις αρχές όμως τώρα αισθάνομαι πραγματικά καλά, έχω βρει τον παλιό εαυτό μου και παίζω με αυτοπεποίθηση».

Αισθάνεσαι ηγέτης στο Βελιγράδι;
«Είμαι ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες της ομάδας και πρέπει να βγω μπροστά, να γίνω το παράδειγμα για τους νέους παίκτες».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Πέρο Άντιτς και τον Μάρκο Κέσελ; Γνώριζες για το παρελθόν τους στον Ολυμπιακό;
«Είναι ωραίοι τύποι και οι δυο τους. Έχουμε εξαιρετική σχέση και κάνουμε συνέχεια πλάκα για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός»!

Τι σου λείπει περισσότερο από την Αθήνα;
«Ο καιρός και οι φίλοι που απέκτησα εκεί».

Παρακολουθείς την πρώην ομάδα σου στην Euroleague;
«Φυσικά! Έχω κρατήσει επαφή με κάποια από τα παιδιά και όλοι γνωρίζουν ότι ο Νικ και ο Τζέιμς είναι πολύ καλοί μου φίλοι»

Πιστεύεις ότι έβγαλες τον καλύτερο εαυτό σου στον Παναθηναϊκό ή δεν είδαμε ποτέ το 100% από τον Φελντέιν; Θεωρείς ότι μπορούσες να προσφέρεις περισσότερα;
«Η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη της καριέρας μου! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Σίγουρα μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα όμως η δουλειά έμεινε στη μέση…».

Πλέον έχεις προσαρμοστεί στα κόκκινα;
«(γέλια) Ναι! Μου πήρε λίγο χρόνο αλλά τα κατάφερα».