Παπαπέτρου: «Παίξαμε χωρίς τον Σπανούλη 2 μήνες κι ανταποκριθήκαμε»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Παπαπέτρου: «Παίξαμε χωρίς τον Σπανούλη 2 μήνες κι ανταποκριθήκαμε»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως ξέρει να ανταποκρίνεται όταν προκύπτουν προβλήματα τραυματισμών.

Ο Έλληνας φόργουορντ τέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου:

Για τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: «Σίγουρα την δημιουργία της ΤΣΣΚΑ με τα ψηλά γκαρντ που έχει που όχι μόνο σκοράρουν αλλά δημιουργούν και για τους υπόλοιπους και νομίζω πως αυτό είναι κυρίως που πρέπει να προσέξουμε. Η ΤΣΣΚΑ είναι η πρώτη επίθεση στην Euroleague και πρέπει να το περιορίσουμε αυτό. Ο καθένας πρέπει να παίξει με το δυνατό του στοιχείο, η άμυνά μας είναι αυτή που μας οδηγεί και μας έχει δώσει μεγάλες νίκες, οπότε νομίζω από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, να μειώσουμε τα ποσοστά της ΤΣΣΚΑ στο τρίποντα και να τους περιορίσουμε σε χαμηλότερη συγκομιδή στην επίθεσή τους».

Για τις απουσίες των Αγραβάνη και Μιλουτίνοφ: «η απουσία του Μήτσου (Αγραβάνη) είναι πολύ σημαντική γιατί είναι μακροχρόνια, το πρώτο που προέχει να γίνει καλά, όλοι αυτό ευχόμαστε, περαστικά… Από κει και πέρα του Μιλουτίνοφ είναι εξίσου σημαντική γιατί είναι παίκτης πολύ διαφορετικός από τα υπόλοιπα πεντάρια της ομάδας και δίνει διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους παίκτες αλλά νομίζω ότι έτσι έχουμε μάθει να παλεύουμε παίξαμε δύο μήνες χωρίς τον Σπανούλη και η ομάδα ανταποκρίθηκε, παίξαμε χωρίς άλλους παίκτες, περισσότερους από δύο παίκτες μάλιστα και η ομάδα έχει ανταποκριθεί. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, νομίζω όλοι θα είναι ανέτοιμοι να δώσουν το κάτι παραπάνω και την ψυχή τους για να πάρουμε τη νίκη».

Για την μία ακόμη εβδομάδα με διπλή αγωνιστική: «είναι σημαντικό για να αναπληρώνεις μία απουσία εκ των έσω. Η ομάδα αυτό το έχει κάνει πολλές φορές. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να παίξουν δύο θέσεις, όχι μόνο στο 3 κι στο 4. Στον άσο και το δύο, στο 4 και το 5, νομίζω οπότε πως είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν μπαίνουμε και στην λογική να φέρνουμε καινούριους παίκτες και λύνουμε τα προβλήματα εκ των έσω με παίκτες που ήδη έχουν μπολιαστεί και λύνουν τα προβλήματα της ομάδας».

Για τον κόσμο: «τώρα πλέον το έχουμε συνηθίσει είναι διαφορετικό από πέρσι. Για μας είναι σημαντική αυτή η εβδομάδα, προερχόμαστε από μία ήττα στην Eurolague και θέλουμε να ανακάμψουμε. Ξέρουμε πως ο κόσμος θα έρθει αύριο στο γήπεδο να μας βοηθήσει και θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικό. Το έχουμε πει πολλές φορές. Προσωπικά για μένα αλλά και για την ομάδα αυτό που προέχει είναι να χαροποιούμε αυτόν τον κόσμο γιατί με αυτό δείχνουμε έμπρακτα ότι τους ευχαριστούμε και νομίζω αυτό θα κάνουμε και αύριο, θα παλέψουμε με όλη μας την ψυχή να πάρουμε τη νίκη».