Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 80-72 (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 80-72 (vid)
Ο Κέι Σι Ρίβερς μπορεί ήταν «καυτός» απέναντι στην Αρμάνι (80-72) και εκείνος που ηγήθηκε για το 8-4 του Παναθηναϊκού στην EuroLeague και το 6/6 στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη στον ώμο επισκίασε τα πάντα και έφερε τεράστια αγωνία στις τάξεις της ομάδας!

Είναι αυτό που λένε. Να γυρίζεις ένα ματς, να παίρνεις το momentum και στο τέλος να σου... βγαίνει «ξινή» η νίκη! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 80-72 για την 12η αγωνιστική της EuroLeague και να διατήρησε το απόλυτο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά είδε τον ηγέτη του να αποχωρεί από το ματς τραυματίας!

Ο Νικ Καλάθης συγκρούστηκε με τον Μίτσοφ με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον ώμο και να μεταβεί απευθείας στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις! Φυσικά ο τραυματισμός επισκίασε τη νίκη των «πρασίνων» με την οποία έφτασαν στο 8-4 με αποτέλεσμα να στρογγυλοκαθίσουν σε θέση που χαρίζει το πλεονέκτημα της έδρας.

Σίγουρα η νίκη ήταν απαραίτητη και... καλοδεχούμενη, αλλά πέρασε σε δεύτερη μοίρα! Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έγραψε «ραψωδία» έξω από τα 6.75 μέτρα με αποτέλεσμα να τελειώσει το ματς με 15/28 τρίποντα, ποσοστό της τάξεως του 53,6%! Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν... ασταμάτητος με 20 πόντους και 6/9 τρίποντα, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι τον ακολούθησε με άλλους 14 πόντους και 3/4 σουτ από την περίμετρο. Αμφίτεροι είχαν 9/13 τρίποντα και «εγραψαν» τα δικά τους milestones στην EuroLeague, με τον Ρίβερς να φτάνει τα 204 τρίποντα στην διοργάνωση και τον Λοτζέσκι να «σπάει» το... φράγμα των 1.000 πόντων (σ.σ. 1.002 συγκεκριμένα).

Η ελληνική ομάδα «καθάρισε» με την υπόθεση της νίκης στην 3η περίοδο αφού κατάφερε να γυρίσει από την... κόλαση του πρώτου ημιχρόνου, να δυναμώσει στην άμυνα και να πάρει διαφορά 9 πόντων (64-55) στο 28' και να φτάνει και τους 10 πόντους (72-62) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι και παρά το αρχικό ξέσπασμα του Λοτζέσκι με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 8-2, η συνέχεια έμελλε να ήταν πολύ διαφορετική. Το δεύτερο φάουλ του Τζέιμς Γκιστ αποσυντόνισε αρκετά τους «πράσινους», η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε τα κενά στα ρακέτα της ελληνικής ομάδας και πότε με τον Ταρτζέφσκι και πότε με τον Γκουντάιτις κατάφερε να προηγηθεί με εννέα πόντους (23-14) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ουσιαστικά τίποτε δεν λειτούργησε σωστά γι τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν κακοί και στις δύο πλευρές του παρκέ, πολλώ δε μάλλον μετά και την μέτρια παρουσία του Νικ Καλάθη, ειδικά στον ρόλο του «εκτελεστή».

Ο Κέι Σι Ρίβερς έδωσε ελπίδα στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου με αποτέλεσα η διαφορά να μειωθεί στον πόντο (22-23) αλλά ένα «κενό» τρίλεπτο βοήθησε και πάλι την Αρμάνι να «ανοίξει» την διαφορά στο σκορ και να προηγηθεί με 39-27! Ο Αμερικανός ανέλαβε εκ νέου δράση και με την άμεση συμπαράσταση του Νίκου Παππά έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο (39-41).

Ο Ρίβερς είχε 5/5 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημειώνοντας τους 15 από τους 25 πόντους της ομάδας του, με τον Νίκο Παππά να προσθέτει άλλους 8 πόντους σε αυτό το διάστημα. Με τον Αμερικανό να βγαίνει από τα «σκριν» και να «πυροβολεί» ο Παναθηναϊκό μπόρεσε να μείνει στο ματς και να... καλυφθεί το «μηδέν» του Καλάθη (0/5 σουτ στο α' ημίχρονο) ο οποίος ωστόσο είχε μοιράσει 7 τελικές πάσες. Πολύ καλή και... βρώμικη δουλειά από τον Κένι Γκέιμπριελ με βοήθειες, κυρίως, στην άμυνα.

Ουσιαστικά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στηρίχθηκε στα τρίποντα με 8/14 έξω από τα 6.75 μέτρα σε αυτό το διάστημα, την ώρα που είχε μόλις 4/12 δίποντα και 9 λάθη! Στον αντίποδα η Αρμάνι έβαλε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» με αποτέλεσμα να έχει 13/21 δίποντα (61%) και 2/6 τρίποντα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤI: Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ό,τι... δεν έκανε στο πρώτο. Έπαιξε άμυνα με αποτέλεσμα να περιορίσει την ιταλική ομάδα σε 31 πόντους, την ώρα που είχε 41 στο πρώτο μισό του αγώνα. Μάλιστα από τους 31 πόντους, οι περισσότεροι σημειώθηκαν στο τέλος, αφού το ματς είχε κριθεί. Φυσικά το μεγαλύτερο ρόλο έπαιξαν τα 15/28 τρίποντα που είχαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέι Σι Ρίβερς πήρε το... όπλο του στο ΟΑΚΑ και «μίλησε» στα πιο κρίσιμα σημεία και δη τη στιγμή που το ματς πήγαινε να χαθεί! Συγκεκριμένα είχε 20 πόντους με 1/4 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 25 λεπτά συμμετοχής. Εξαιρετικός και ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους και 3/4 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μπέρτανς και Τζέρελς δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα στην Αρμάνι έχοντας συνολικά 5 πόντους με 1/3 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο ξέσπασμα του Κέι Σι Ρίβερς στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο οποίος με τρία σερί σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα βοήθησε τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει από το -12 (39-27), να βρει το «momentum» και να ξαναβάλει την ομάδα του μέσα στο ματς. Επίσης και η αποβολή του Θίοντορ για flopping (σ.σ. ήταν η δεύτερη στο ματς γι' αυτό και αποβλήθηκε) και δη τη στιγμή που το σκορ ήταν ακόμα στο 51-51.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Νικ Καλάθης είχε προλάβει να μοιράσει 12 ασίστ σε 22 λεπτά συμμετοχής και πριν τραυματιστεί, ενώ ο Κένι Γκέιμπριελ είχε «βγάλει» κάποιες πολύ καλές άμυνες στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φοβερό κάρφωμα του Κένι Γκειμπριελ στην τελευταία περίοδο, όταν ο Αμερικανός «πέταξε» στο καλάθι της Αρμάνι και έδωσε αέρα 10 πόντων (72-62).

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα μόλις 4/12 δίποντα του ημιχρόνου, ενώ η Αρμάνι τα 4/13 τρίποντα στο σύνολο και τα... πολλά χαμένα layups!

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.