Για το 6/6 κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός!

Gazzetta team
Για το 6/6 κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός!
Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις (20:00, Novasports 1) για την 11η αγωνιστική της Euroleague και ψάχνει τον τρόπο να πληγώσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, φτάνοντας στην 8η νίκη του στη διοργάνωση

«Τρένο» είναι ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό στην Euroleague, αφού μετράει 5 σερί νίκες, κάτι που του επιτρέπουν να βρίσκεται στο 7-3.

Οι «πράσινοι» αφήνουν το αγαπημένο τους ΟΑΚΑ που φέτος είναι... απόρθητο κάστρο και παίζουν εκτός έδρας στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (20:00, Novasports1).

Οι Λιθουανοί θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Μακάμπι με 81-74, ενώ το τριφύλλι προέρχεται από την νίκη με 82-71 κόντρα στη Μάλαγα. Στην αποστολή του Παναθηναϊκου βρίσκεται και ο Ίαν Βουγιούκας που είχε ταλαιπωρηθεί από ίωση.

«Έχουμε τη στιγμή μας και είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά πλέον είναι παρελθόν! Τώρα είμαστε στο παρόν και πετάμε στο Κάουνας! Ένα μεγάλο ταξίδι και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε και πάλι. Έτσι είναι η ζωή μας. Δεν έχει σημασία τι έγινε πριν αλλά να είσαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι» δήλωσε στη Nova και λίγο πριν από την αναχώρηση ο Καταλανός τεχνικός.

«Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Παίζουν πολύ καλή άμυνα, ειδικά στην στην έδρα τους αφού τη χρησιμοποιούν για τους αιφνιδιασμούς. Γι' αυτό και πρέπει να προσέξουμε τα λάθη. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να οργανώσουμε την επίθεσή μας με τον σωστό τρόπο και να τρέξουμε καλά στο γήπεδο. Έχουν 2-3 παίκτες που μπορούν να ποστάρουν και να σουτάρουν. Ο Πάνγκο και ο Μιλάκνις είναι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες. Πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα, αλλά κυρίως τα λάθη και επικεντρωθούμε στο πλάνο μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να παλέψουμε για να διατηρηθούμε έτσι. Είναι μια νέα πρόκληση, ένα δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω οτι θα είμαστε έτοιμοι.»

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς, Καρμέλο Πατέρνικο και Ντέιβιντ Ρομάνο.

Το σημερινό πρόγραμμα από την 11η αγωνιστική της Euroleague:

20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας - Παναθηναϊκός Supefoods (Novasprots 1)

21:00 Μπάμπεργκ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Novasports 5)

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βαλένθια (Novasprots 4)

21:30 Μπασκόνια - Μάλαγα (Novasports 3)

21:45 Αρμάνι Μιλάνο - Χίμκι (Novasports 2)