«Σπανούλης: το παιδί από τη Λάρισα που έγινε θρύλος της Euroleague»

Κάτια Πετροπούλου
«Σπανούλης: το παιδί από τη Λάρισα που έγινε θρύλος της Euroleague»
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης (08/12, 21:00) και η ACB έκανε ένα ωραίο αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη.

Το ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στην Euroleague πήρε μια μικρή παράταση, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν αισθάνθηκε καλά πριν το ματς με την Βαλένθια.

Ο 35χρονος γκαρντ επέστρεψε στα παρκέ κόντρα στον Κόροιβο και αναμένεται να κάνει την ευρωπαϊκή του εμφάνιση για φέτος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (08/12, 21:00).

Η ACB έφτιαξε ένα ωραίο αφιέρωμα στην καριέρα του «Kill Bill», στο οποίο μιλάει και ο ίδιος, αρχίζοντας από το «όταν ο χρόνος τελειώνει, ο Σπανούλης επιστρέφει... Άρχισε τα βήματά του από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας και σήμερα, εκείνο το μικρό παιδί, είναι ένας θρύλος της Euroelague. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, στα 35 του, έχει την ίδια σπίθα στα μάτια και την ίδια επιθυμία να παίξει το άθλημα που τού έδωσε τα πάντα».

Αρχικά, ο Σπανούλης σχολίασε για τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του: «Δεν δίνω προσοχή σε όσα έχω καταφέρει στο παρελθόν, τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσω την αποθεραπεία μου, να μπορώ να παίξω ξανά και να αγωνιστώ για τη νίκη. Νιώθω όλο και καλύτερα και έτοιμος να επιστρέψω. Ένιωσα έναν μικρό πόνο πριν το ματς με τη Βαλένθια και δεν ήθελα να το ρισκάρω».

Όσο για το γεγονός πως δεν κατάφερε να κάνει μια καριέρα στο ΝΒΑ, ο αρχηγός των Πειραιωτών δήλωσε: «Μερικές φορές τα πράγματα δεν λειτουργούν, αλλά δεν ήταν πρόβλημα για μένα. Δεν έγινε και τίποτα».

Σχετικά με τα κρίσιμα ματς στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει, ανέφερε: «Έχω μερικές πολύ καλές αναμνήσεις από αυτά τα ματς. Κάποιες φορές νικήσαμε, άλλες χάσαμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Αλλά πάντα απολάμβανα αυτά τα παιχνίδια», προσθέτοντας για τους Ναβάρο και Γιουλ: «Είχα καλά παιχνίδια εναντίον τους. Ο Ναβάρο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία και είναι πάντα απόλαυση να παίζω εναντίον του».

Τέλος, δεν ξεχώρισε κάποιο από τα μεγάλα σουτ στην καριέρα του: «Ευτυχώς στην καριέρα μου είχα μερικά σπουδαία σουτ και συμμετείχα σε μεγάλους τελικούς, οπότε δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο συγκεκριμένα».