Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 10ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 10ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece διαλέγει τους κορυφαίους και τους χειρότερους της 10ης αγωνιστικής, μοιράζοντας τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

H δέκατη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece μοιράζει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα» σε αυτούς που το αξίζουν.

Ο Ερυθρός Αστέρας θα πάρει τα βραβεία του, αφού δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το διπλό κόντρα στη Ρεάλ.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Το χρυσό αγαλματίδιο ίσως θα μπορούσε να μοιραστεί αυτήν την αγωνιστική, αφού ο Νάντο Ντε Κολό και ο Τζέιμς Γκιστ μάζεψαν τους ίδιους βαθμούς στην αξιολόγηση (30). Παρόλα αυτά θα το δώσουμε στον Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος μέτρησε 17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0 λάθη, σε ένα αψεγάδιαστο ματς.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κέρτις Τζέρελς τα… έσπασε κόντρα στην Εφές, αφού είχε 1/2 δίποντα και 0/7 τρίποντα και -1 στην αξιολόγηση σε 32:16. Τραγική εμφάνιση από έναν παίκτη που η Αρμάνι περιμένει πολλά.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Τα 44 ριμπάουντ της Ζαλγκίρις που δεν ήταν αρκετά για να νικήσει την Μακάμπι και τα 12 κλεψίματα των Ισραηλινών στο ίδιο ματς, τα 14 ριμπάουντ του Πρίντεζη και οι 16/16 βολές της Ρεάλ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι το διπλό του Ερυθρού Αστέρα μέσα στην Μαδρίτη. Οι Σέρβοι κατάφεραν να κάνουν όχι μόνο τη νίκη της αγωνιστικής (83-87), αλλά να μας χαρίσουν ένα από τα πιο αναπάντεχα αποτελέσματα της φετινής Euroleague. Πριν από την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι βρισκόντουσαν στο 2-7, ενώ οι γηπεδούχοι στο 5-4. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη.

Limit-up: Χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη ο Ερυθρός Αστέρας. Το σύνολο του Αλιμπίγιεβιτς δεν φοβήθηκε το ματς κόντρα στην Ρεάλ. Έπαιξε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος στο… άνδρο των Μαδριλένων και μετά από την εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια, είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν πάρα πολύ.

Limit-down: Σε ελεύθερη πτώση η Ρεάλ που πλέον μετρά 2 σερί ήττες. Και αν η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ήταν εντός προγράμματος, λόγω της δυναμικής των πρασίνων στην έδρα του, το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στους Σέρβους δεν το περίμενε κανείς. Κι όμως οι Ισπανοί δεν δικαιολογησαν ποτέ τον τίτλο του φαβορί.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Είναι μόλις 31 ετών και προπονεί ομάδα που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή τη Euroleague. O Nτούσαν Αλιμπίγιεβιτς νίκησε τον Πάμπλο Λάσο στην προσωπική μονομαχία και οδήγησε από τον πάγκο τον Ερυθρό Αστέρα σε ένα τεράστιο διπλό. Το αποτέλεσμα έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Δεν είναι εύκολο να υποτάξεις την Ρεάλ στην έδρα της.