Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 9ης αγωνιστικής!

Κάτια Πετροπούλου
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 9ης αγωνιστικής!
Η 9η αγωνιστική της Euroleague πέρασε στο... παρελθόν και ήρθε η ώρα για την Euroleague Greece να παραδώσει όσκαρ, αλλά και... βατόμουρα!

Δυνατές συγκινήσεις και πάλι νίκες για τους «αιώνιους» επεφύλασσε η 9η αγωνιστική της Euroleague.

Οι αναμετρήσεις μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω και φυσικά ήρθε η ώρα για την Euroleague Greece να δώσει τα βραβεία της στους κατόχους της.

Έχουμε και λέμε λοιπόν

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Ουλάνοβας οδήγησε την Ζαλγκίρις στη νίκη επί της Εφές, καθώς μέτρησε 22 πόντους (5/5δ., 2/4τρ., 6/6β.), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη και 32 βαθμούς σε 31:50, παίρνοντας και τον τίτλο του MVP. Δεν γίνεται, βέβαια, να αμελήσουμε και τον Ρίκι Χίκμαν, ο οποίος «εμφανίστηκε» κόντρα στη Βαλένθια και έδωσε στην Μπάμπεργκ τη νίκη με 26 πόντους. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά και ο Τρινκιέρι: «επιτέλους έπαιξε»!

Παίκτης-απογοήτευση: Περιμέναμε περισσότερα από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ κόντρα στην Αρμάνι, η αλήθεια είναι, αλλά το μόνο που κατάφερε ο Σέρβος είναι στα 5:44 που αγωνίστηκε να κάνει 1 λάθος και 5 φάουλ!

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Οι 25 ασίστ που μοίρασαν Ζαλγκίρις και Μπαρτσελόνα, τα 83 ριμπάουντ που μάζεψαν συνολικά οι «μπλαουγκράνα» με την Μακάμπι (43-40), τα 37 ριμπάουντ που πήρε η Αρμάνι κόντρα στον Ολυμπιακό και το 93.8% της ΤΣΣΚΑ στις βολές (15/16). Βέβαια, αν το δούμε και από την... ανάποδη, ο Ρότσεστι έμεινε στα 0/6 τρίποντα και ο Ρίβερς στα 4/11.

Η νίκη της αγωνιστικής: Ο Παναθηναϊκός πήρε το... στέμμα της «Βασίλισσας» Ρεάλ μέσα στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε την τέταρτη σερί του νίκη (82-80), με το τρίποντο του Παππά και τις 2/2 βολές του Γκιστ! Βέβαια, τα εύσημα αξίζουν και στην Μπάμπεργκ, που στο... παρά δύο «έκλεψε» τη νίκη από την Βαλένθια (83-82), με 3/3 βολές του Χίκμαν.

Limit-up: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα την ήττα στην παράταση από τη Φενέρ και πέρασε από την Μάλαγα (80-89), φτάνοντας στο 7-2 και την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

LImit-down: Κάποιος να... ξεματιάσει την Βαλένθια! Η «ταρόνχα» μετά την άνετη επικράτηση επί της Μάλαγα (91-53) έχει έρθει αντιμέτωπη με πέντε σερί ήττες (Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ), ενώ άφησε τη νίκη μέσα από τα... χέρια της κόντρα στους Γερμανούς.

Ο coach με τη μεγαλύτερη επιρροή: And the Oscar goes to... Τσάβι Πασκουάλ! Ο Καταλανός τεχνικός συνεχίζει να αποδεικνύει γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων προπονητών, αφού πήρε την... ταυτότητα του Πάμπλο Λάσο και οδήγησε σε μια πολύ σημαντική νίκη τον Παναθηναϊκό! ¡Βien hecho Xavi!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.