Ρίβερς: «Ο κόουτς ήταν ήρεμος στο ημίχρονο, πίστευε σε εμάς!»

Ρίβερς: «Ο κόουτς ήταν ήρεμος στο ημίχρονο, πίστευε σε εμάς!»

Gazzetta team
Ρίβερς: «Ο κόουτς ήταν ήρεμος στο ημίχρονο, πίστευε σε εμάς!»
Ο Κέι Σι Ρίβερς εκθείασε τον Τσάβι Πασκουάλ, στάθηκε στην... ειδική προπόνηση του Τζέιμς Γκιστ στις βολές και υπογράμμισε ότι η άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά στο ματς.

«Η άμυνά μας στο ξεκίνημα ήταν αυτή που θέλαμε, είχαμε κάποια εύκολα καλάθια, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε αυτό το τέμπο. Η Ρεάλ μας πίεσε, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, χάσαμε την μπάλα και έπρεπε να προσεγγίσουμε διαφορετικά το παιχνίδι» δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός στην κάμερα της NOVA και συνέχισε:

«Στην επανάληψη όμως μπήκαμε πιο δυνατά, πιέσαμε, σφίξαμε την άμυνά μας και εφαρμόσαμε όσα μας είπε ο κόουτς. Γυρίσαμε την μπάλα πολύ καλά, βρήκαμε ανοιχτά σουτ και στη συνέχεια μας βοήθησε και το κοινό. Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να συνηθίσω όταν ήμουν μικρός ότι θα παίρνω τα σουτ, μου αρέσει όμως αυτό, οπότε νιώθω αυτοπεποίθηση. Εκτός αυτού, δουλεύουμε πολύ στις βολές, ο Γκιστ έρχεται κάθε μέρα και βαράει βολές οπότε στην κρίσιμη στιγμή τα σουτ μπαίνουν όπως και οι βολές».

Όσο για τα όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ στο ημίχρονο με την διαφορά στο -14 για τον Παναθηναϊκό; «Οι συμπαίκτες μου με κάνουν να νιώθω άνετα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι παίκτες θέλουμε να πετύχουμε από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά. Χρειάζεται πολύ δουλειά, το πρόγραμμα είναι δύσκολο και η σεζόν μεγάλη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είμαστε σε σωστό δρόμο, ο προπονητής μας, μας προετοιμάζει αρκετά καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση. Έχουμε βρει το ρυθμό μας και αυτό φαίνεται. Ο προπονητής μας, στο ημίχρονο ήταν πολύ ήρεμος. Μας είπε τι να μην κάνουμε, άλλος μπορεί να είχε τρελαθεί αλλά ποτέ δεν αμφιβάλλει για εμάς. Βάσει του σχεδίου του κερδίσαμε και το κλειδί της νίκης ήταν η σκληρή άμυνα».