Τρινκιέρι: «Αν ρωτούσατε ποιος θα νικήσει, κανείς δεν θα έλεγε την Μπάμπεργκ»!

Κάτια Πετροπούλου
Τρινκιέρι: «Αν ρωτούσατε ποιος θα νικήσει, κανείς δεν θα έλεγε την Μπάμπεργκ»!
Φανερά ανακουφισμένος και χαρούμενος ήταν ο Αντρέα Τρινκιέρι, μετά την νίκη της Μπάμπεργκ επί της Βαλένθια.

Και πως να μη χαρεί τέτοια ανατροπή και νίκη;

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του κι εκθείασε τον Ρίκι Χίκμαν, για τη νίκη της Μπάμπεργκ επί της Βαλένθια (83-82).

«Τι να πω; Άλλη μια αξέχαστη βραδιά, όχι μόνο για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά για το πως εξελίχθηκαν όλα! Σίγουρα ήμασταν κακοί, ειδικά επειδή η Βαλένθια σούταρε κι έβαζε κάθε τρίποντο, ο Βαν Ρόσομ ήταν απίστευτος! Δεν του δίναμε απλά μέτρα, αλλά εκατοστά και ήταν έτοιμος για όλα και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Το γήπεδο έγινε μεγάλο και δεν είχαμε το αίσθημα του "κινδύνου". Πιθανώς να μην είναι λάθος μου. Δεν είχαμε αρκετή ενέργεια γι' αυτό το παιχνίδι. Βασικά, η Βαλένθια ήταν καλύτερη για 37 λεπτά. Μετά, αυτό που έμαθα από πέρυσι, είναι να σκέφτομαι "έξω από το κουτί". Αν τα πράγματα που πιστεύεις ότι θα λειτουργήσουν, δεν λειτουργούν, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό. Οπότε, παίξαμε με 4 γκαρντ, βάλαμε λίγο στην άκρη το σύστημά μας. Επανδρωθήκαμε. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με το χαρακτήρα που έχουν οι παίκτες μας, με την επιθυμία να μην εγκαταλείψουμε.

Ο Μάοντο Λο ήταν αυτός που άλλαξε το παιχνίδι. Ο Χάκετ ήταν υπέροχος στην άμυνα στον Γκριν, στις τελευταίες κατοχές. Ο Χίκμαν έκανε επιτέλους ένα καλό παιχνίδι! Κι αυτό, γιατί τον ήθελα τόσο πολύ εκεί έξω. κι έτσι είμαι εδώ να μπορώ να σχολιάσω αυτή την απίστευτη νίκη.

Νομίζω πως αν ρωτούσατε οποιονδήποτε εκεί έξω για το ποιος θα έπαιρνε το παιχνίδι, μέχρι και τα τελευταία τρία λεπτά πριν το φινάλε, κανείς δεν θα έλεγε την Μπάμπεργκ. Αλλά οι παίκτες μου το είπαν! Οπότε, μπράβο στους παίκτες μου», ήταν τα λόγια του.