Eρυθρός Αστέρας-Μπασκόνια 81-85 (vid)

Gazzetta team
Eρυθρός Αστέρας-Μπασκόνια 81-85 (vid)
Στα χέρια Πέδρο Μαρτίνεθ η Μπασκόνια ομόρφυνε… επικίνδυνα καθώς πέτυχε την τέταρτη νίκη της στους τελευταίους πέντε αγώνες καθώς επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 81-85. Αυτή ήταν η 5η διαδοχική ήττα για τους Σέρβους.

Η Μπασκόνια παρέσυρε τον Ερυθρό Αστέρα στον δικό της ξέφρενο ρυθμό και φυσικά είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα. Επιθετικά βασίστηκε στην αδυναμία του αντιπάλου στην αντιμετώπιση των pick n’ roll, γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες της φροντ λάιν είχαν σημειώσει τους 28 από τους 46 πόντους της ομάδας. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίον οι Βάσκοι ξέφυγαν με 12-20 (9’).

Ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την αμυντική λογική της Μπασκόνια και της κίνησης των ψηλών να ανεβαίνουν ψηλά. Έχοντας την έξτρα πάσα είχε υψηλό επίπεδο συνεργασιών κι έτσι κάλυψε την αμυντική αδυναμία της και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής(32-34). Ακολούθησε όμως ένα εξαιρετικό τετράλεπτο για τους φιλοξενούμενους. Σε αυτό το διάστημα βρήκαν πόντους τόσο στο σετ παιχνίδι όσο και στο transition game, έκοψαν τις συνεργασίες των γηπεδούχων και με 0-12 σερί προηγήθηκαν με 32-46(18’). Ο Ερυθρός Αστέρας απλά μάζεψε τη διαφορά (38-47) μέχρι το ημίχρονο.

Η Μπασκόνια πέρασε τη δική της… κρίση στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου κι αν ο Ερυθρός Αστέρας ήταν πιο αποτελεσματικός έξω από τα 6.75 θα είχε υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από τη μείωση της διαφοράς στα επίπεδα των τεσσάρων πόντων (48-52, 24’). Κάπου εκεί άρχισε να διαχειρίζεται καλύτερη την πίεση της έδρας κι έτσι διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού (57-64, 30’).

Αυτός χάθηκε από τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Με προσωπικό αντίπαλο τον Πουαγιέ, ο Λεσόρ έκανε… πάρτι κάτω από τα καλάθια, σημείωσε οκτώ πόντους μέσα σε περίπου 90 δευτερόλεπτα, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε 10-0 σερί και προηγήθηκε με 75-73 (35:30). Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Η Μπασκόνια βρήκε στηρίγματα έξω από τα 6.75, αλλά κέρδισε το παιχνίδι γιατί έκανε αυτό που της είχε δώσει τη διαφορά. Πέρασε την μπάλα στους ψηλούς (Βόιτμαν, Σενγκέιλα).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο κρίσιμο σημείο η Μπασκόνια έβαλε δύο μεγάλα σουτ με τους Τζάνινγκ, Τίμα κι εκεί πάτησε στα πόδια της και κράτησε την επίθεσή της σε υψηλά επίπεδα έχοντας 91,4 πόντους στους τελευταίους πέντε αγώνες!

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο Τόρνίκε Σενγκέιλα αλλά είχε προηγηθεί το εκπληκτικό παιχνίδι από τους Βόιτμαν, Τίμα.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ματ Τζάνινγκ έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ και κυρίως το τρίποντο που… έκοψε τα πόδια του Ερυθρού Αστέρα όταν οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Με 2/12 σουτ κι έντονο εκνευρισμό στο παιχνίδι του ο Τέιλορ Ρότσεστι αποδείχθηκε ο αδύναμος κρίκος του Ερυθρού Αστέρα

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ερυθρός Αστέρας είχε πολύ κακή λειτουργία στα τελευταία πέντε λεπτά καθώς περιορίστηκε στους έξι πόντους σε αυτό το διάστημα. Η Μπασκόνια είχε πολύ παθητική συμπεριφορά στην άμυνα κι αυτό φαίνεται από το μόλις ένα κλέψιμο που έκανε στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Στην εκπνοή του χρόνου ο Σενγκέιλα ευστόχησε από τα έξι μέτρα, διαμόρφωσε το 81-85 και καθάρισε το παιχνίδι για την ομάδα του.

Τα Δεκάλεπτα: 17-22, 38-47, 57-64, 81-85