Μπόγρης: «Δεν μπορείς να επαναπαύεσαι στο προηγούμενο παιχνίδι»

Gazzetta team
Μπόγρης: «Δεν μπορείς να επαναπαύεσαι στο προηγούμενο παιχνίδι»
Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο (23/11, 21:45) και θεωρεί καλό το ότι η ιταλική ομάδα δεν έχει βρει ακόμα τον... χαρακτήρα της.

Ο ψηλός του Ολυμπιακού υποστήριξε αρχικά, κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία: «Είμαστε σε μια περίοδο καλή. Μια "κοιλιά" που είχαμε κάνει θεωρώ πως την ξεπεράσαμε. Σίγουρα η Αρμάνι είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, ειδικά όταν την αντιμετωπίζεις στην έδρα της. Σε αυτό το επίπεδο και όπως είναι πλέον η Euroleague δεν υπάρχει καλό ή κακό φεγγάρι. Δεν μπορείς να επαναπαύεσαι στο προηγούμενό σου παιχνίδι, πάντα κοιτάς το επόμενο. Είναι πολύ δύσκολο ματς, η ομάδα είχε χάσει πέρυσι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό για να καταφέρουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αυτές οι νίκες, κυρίως οι εκτός έδρας, είναι που θα μας δώσουν την ώθηση για να τερματίσουμε ψηλά».

Στη συνέχεια σκιαγράφησε το προφίλ των αντιπάλων: «Είναι ιδιαίτερη ομάδα. Βασίζεται πολύ στο ταλέντο των παικτών της. Είναι πολύ σημαντικό ότι όσο περνά καιρός θα γίνεται και καλύτερη. Και αυτό γιατί είναι μια ομάδα που άλλαξε σχεδόν δέκα παίκτες. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις δέκα νέες προσωπικότητες να χτίσεις κάτι καλό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κόουτς της Αρμάνι έχει την εμπειρία να κάνει κάτι τέτοιο σε βάθος χρόνου, όχι όμως μέσα σε ένα μήνα. Είναι μια ομάδα που όσο περνά ο καιρός θα γίνεται καλύτερη, οπότε είναι καλό για εμάς το ότι θα την αντιμετωπίσουμε νωρίς γιατί θεωρώ πως στον δεύτερο γύρο θα κάνει μεγαλύτερες νίκες. Σίγουρα τα τελευταία θετικά αποτελέσματα της δίνουν μια ώθηση και μια καλή ψυχολογία, που ειδικά σε ομάδες που παίζουν με το ταλέντο τους είναι σημαντικό. Αλλά και εμείς και καλή ψυχολογία έχουμε και κατάλληλα προετοιμασμένοι είμαστε για να σταματήσουμε πρώτα ατομικά και στην συνέχεια ομαδικά τους αντιπάλους μας».