Γκριν: «Δύσκολο να παίζεις πίσω από τον Σπανούλη, μου είπε να μην κυνηγάω τα λεφτά»

Κάτια Πετροπούλου
Γκριν: «Δύσκολο να παίζεις πίσω από τον Σπανούλη, μου είπε να μην κυνηγάω τα λεφτά»
Με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη μίλησε ο Έρικ Γκριν σε συνέντευξη του.

Ο Έρικ Γκριν αποτελεί πια τον «killer» της Βαλένθια και έπλεξε το εγκώμιο του... Kill Bill, από τον οποίο πήρε μαθήματα.

Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται στην Γερμανία για το ματς με την Μπάμπεργκ, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «eurobasket.com» και μίλησε για το Βασίλη Σπανούλη, αποκαλύπτοντας κάποιες από τις συμβουλές του.

Αρχικά είπε για τον ρόλο του στις «νυχτερίδες»: «Ο ρόλος μου αυτή τη σεζόν είναι να σκοράρω και να είμαι ο παίκτης που δεν είχαν πέρυσι. Θέλουν να είμαι αυτός που θα τελειώνει καλά τα "1 εναντίον 1". Πέρυσι στην Ελλάδα είχαμε πολύ ταλέντο και πολλούς καλούς παίκτες. Ήταν δύσκολο να παίζεις πίσω από τον Σπανούλη, αλλά δεν γκρίνιαζα. Προσπάθησα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα από εκείνον. Είναι υπέροχος ηγέτης και άνθρωπος».

Για τον Σπανούλη ανέφερε: «Είναι νικητής. Δεν τον νοιάζει πόσους πόντους θα βάλει, θέλει απλά να νικά. Στο τέλος της ημέρας μόνο αυτό μετράει. Έμαθα τόσα πολλά από εκείνον, αλλά ένα πράγμα μου έχει μείνει. Μου είπε ότι μπορώ να κάνω τόσα πολλά στο παρκέ, ειδικά στο σκοράρισμα, και γι αυτό πρέπει να είμαι προσεκτικός. Στην Ευρώπη δεν μετράει μόνο το σκοράρισμα, αλλά και οι επιλογές και αποφάσεις στο παρκέ. Πρέπει να ξέρεις πως να βρίσκεις τους συμπαίκτες σου. Επίσης μου είπε "μην κυνηγήσεις τα χρήματα, απλά παίξε καλά και θα σου συμβούν καλά πράγματα". Υπάρχουν τόσοι πολλοί στην Ευρώπη που σκέφτονται μόνο τα λεφτά. Έμαθα πολλά από αυτόν και μου έχει πει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.