Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 8ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 8ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece δίνει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους καλύτερους και τους χειρότερους της 8ης αγωνιστικής.

Η «διαβολοβδομάδα» ολοκληρώθηκε και έτσι η Euroleague Greece επέλεξε τους καλύτερους και τους χειρότερους της 8ης αγωνιστικής, απονέμοντας τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Η Φενέρμπαχτσε και το διπλό της μέσα στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ ήταν λογικά να κερδίσει τα περισσότερα βραβεία.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Nίκ Καλάθης συγκέντρωσε 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, αφού σε 35 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 29 πόντους (7/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6/8 βολές), 10 ασίστ, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε το ματς της ζωής του. Μόλις για ένα ριμπάουντ έχασε την ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague με triple double.

Παίκτης-απογοήτευση: Θα μπορούσε να πάει το… βατόμουρο στον Σαν Εμετέριο, ο οποίος έμεινε άποντος κόντρα στην Μπαρτσελόνα και είχε 0/6 σουτ και -3 στο σύστημα αξιολόγησης. Αλλά θα το δώσουμε στον Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος μαζί με τον Γιανκούνας είναι οι ηγέτες της ομάδας. Ο Πάνγκος ήταν άστοχος με 0/6 σουτ, έκανε 4 λάθη, ενώ είχε -3 στην αξιολόγηση. Μπορεί να έδωσε 7 ασίστ, αλλά οι Λιθουανοί σίγουρα περίμεναν πολλά περισσότερα στο σκοράρισμα.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Τα 18 επιθετικά της Φενέρμπαχτσε, οι 31 πόντοι του Βέσελι τα 6/8 τρίποντα του Μπομπουά και οι 42 βαθμοί του Καλάθη στο σύστημα αξιολόγησης (ήθελε 1 ριμπάουντ για το triple double)

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να αποδράσει με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της ΤΣΣΚΑ, αφού τη νίκησε με 93-95 στην παράταση. Το ματς αυτό ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής. Το σύνολο του Ομπράντοβιτς έριξε στο καναβάτσο μια ομάδα που σπάνια την νικάς μέσα στο….σπίτι της και όταν το κάνεις ανοίγεις… σαμπάνιες.

Limit-up: Άλλο ένα βραβείο που θα πάει στην Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν στην παράταση από τον Ολυμπιακό και έδειξαν να χάνουν την… γη κάτω από τα πόδια. Όμως μετά από δύο μέρες δικαιολόγησαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αφού πήγαν στο… άντρο της ΤΣΣΚΑ και πανηγύρισαν ένα τεράστιο διπλό στην παράταση. Δεν είναι εύκολο να παίζει 2 παρατάσεις μέσα σε 3 μέρες. Χρειάζεται μεγάλη πνευματική συγκέντρωση.

Limit-down: Η ΤΣΣΚΑ παίρνει το «βατομουράκι». Ανέβασε τις μετοχές της με την άνετη επικράτηση μέσα στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα με 85-59, αλλά η 8η αγωνιστική δεν της βγήκε σε καλό. Σε ένα ματς που θύμισε τον τελικό της Euroleague το 2016, η Φενέρμπαχτσε την καταδίκασε στη δεύτερη νίκη της με το tip in του Μέλι στην παράταση. Οι Ρώσοι σίγουρα περίμεναν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν άλλη άποψη.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Η Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε πολύ γρήγορα την ήττα από τον Ολυμπιακό, αφού απάντησε με διπλό στη Μόσχα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα του και με σπουδαίο κοουτσάρισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έβαλε το… λιθαράκι του στην 5η νίκη της στη διοργάνωση. Η Φενέρμπαχτσε έδειξαν χαρακτήρα μετά το κακό αποτέλεσμα που είχαν κόντρα στην ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.