Στρέλνιεκς: Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο

Στρέλνιεκς: Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο

Στρέλνιεκς: Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι ο τρίτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και η Euroleague Greece αναλύει.

Η ευρωπαϊκή σεζόν βρίσκεται περίπου στο 1/3 της και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της Euroleague μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με εξαίρεση ένα δεκαήμερο κακού μπάσκετ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει άριστα στοιχεία και σίγουρα ένας βασικός λόγος της καλής αυτής εικόνας είναι ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο Λετονός ουσιαστικά χάρισε μόνος του την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, αλλά ας παραμείνουμε πιστοί στα ευρωπαϊκά του πεπραγμένα.

Ο Στρέλνιεκς είναι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας με 71 πόντους πίσω από τους Πρίντεζη (97) και Μιλουτίνοφ (77), έχοντας μάλιστα μείνει άποντος σε ένα ματς.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αναπτύσσει μία σχέση λατρείας μαζί του και το πρώτο «καμπανάκι» ήχησε ουσιαστικά στο Τελ Αβίβ. Με το ματς να είναι ντέρμπι, ο άποντος μέχρι τότε Στρέλνιεκς σκόραρε 5 καθοριστικούς πόντους με τρίποντο και step back δίποντο από τη γωνία.

Στη συνέχεια ήρθα τα 3/3 στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιτελικού στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε πηγαίνει… τρένο.

Όαση στο άσχημο βράδυ κόντρα στον Παναθηναϊκό στην άμυνα του οποίου σκόραρε 18 πόντους και ακολούθησαν 16 στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην κορυφαία άμυνα μέχρι τότε της διοργάνωσης.

Ο 28άχρονος γκαρντ παίζει 23:20 σε κάθε ματς, σκοράρει 8.9 πόντους έχοντας 50% (9/18) στα δίποντα , 48.3% (14/29) στα τρίποντα και 100% (11/11) στις βολές. Μαζεύει 1.3 ριμπάουντ, δίνει 2.5 ασίστ και κάνει μόλις 1.3 λάθη.

Ο Λετονός είναι συνεπής στο παρκέ, βοηθάει στην άμυνα, δεν κάνει κατάχρηση στις προσπάθειες, έχει χρησιμοποιηθεί σε δύο θέσεις (point guard και shooting guard) και κυρίως δεν κάνει λάθη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΙ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

8

ΟΥΝΙΚΑΧΑ

8

ΜΑΚΑΜΠΙ

5

ΧΙΜΚΙ

10

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

18

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

16

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

9

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.