Πρίντεζης: «Μου αρέσει να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να βρίσκω τι φταίει»

Πρίντεζης: «Μου αρέσει να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να βρίσκω τι φταίει»
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και κάθε του λέξη αποτελεί μάθημα νοοτροπίας για όλους.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν καταπληκτικός στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, αλλά ήταν ακόμη καλύτερος στις; δηλώσεις του μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλώντας στην κάμερα της Nova ανέφερε. «Παίξαμε με ένστικτο και κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ. Αν χάναμε θα λέγαμε ότι το παλέψαμε, όμως, αντιδράσαμε. Φαινόταν ότι το γύρισε η Φενέρ και έμοιαζε χαμένο το παιχνίδι. Αλλά στην παράταση δείξαμε ακόμα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα, σε μια δύσκολη έδρα και καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ μεγάλη νίκη».

Ερωτηθείς για το αν το "εγώ" της ομάδας επηρεάστηκε από την ήττα στο ΣΕΦ, απάντησε: «Κακά τα ψέματα όλοι στενοχωρηθήκαμε, και ψάχναμε ένα παιχνίδι να αντιδράσουμε. Ξέρουμε ότι στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας και στενοχωρηθήκαμε και οι ίδιοι. Κάναμε άσχημα παιχνίδια τις τελευταίες 10 μέρες. Είναι λογικό αυτό. Δεν θέλω να δικαιολογώ κανέναν, ούτε τους εαυτούς μας, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει τρένο μέχρι το τέλος. Δυστυχώς χάσαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο στην Ελλάδα, αλλά καταφέραμε και αντιδράσαμε. Ουσιαστικά με τη νίκη αυτή ρεφάραμε την εντός έδρας».

Για το τί πρέπει να γίνει στην συνέχεια... «Η χρονιά είναι μεγάλη. Πρέπει να βελτιωνόμαστε όλοι. Πρέπει να κοιτάμε και στις νίκες και στις ήττες τι κάνουμε λάθος. Εμένα μου αρέσει να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να βλέπω τι φταίει. Όλοι μαζί παίζουμε... Κερδίζουμε ως ομάδα και χάνουμε ως ομάδα. Δεν φταίει κάποιος περισσότερο και κάποιος λιγότερο. Ήταν καλή αντίδραση, αλλά η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπορείς να πεις μεγάλα λόγια. Βλέπεις πως πριν 20 μέρες θεωρούμασταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα, όλοι έλεγαν τα καλύτερα λόγια και μέσα σε οκτώ μέρες απαξιώθηκαν όλα. Αλλά έτσι είναι. Όλα γυρίζουν. Το θέμα είναι να δουλεύεις, να μην σταματάς, να πεισμώνεις και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Για το αν νιώθει κουρασμένος, είπε: "Νιώθω ότι πάντα δίνω το 100%. Ακόμα και όταν δεν είμαι καλός ή χάνω lay up μόνος μου ή τα σπάω, πάντα φεύγω από το γήπεδο με την συνείδησή μου καθαρή. Ότι τουλάχιστον έχω δώσει το 100% ακόμα και αν εκείνη την μέρα το 100% μου είναι λίγο. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σε κάθε παιχνίδι πολύ καλός. Είναι έτσι η Euroleague και οι ρυθμοί. Πρέπει να παίξεις άμυνα, πρέπει να παίξεις επίθεση, πρέπει να έχεις διάρκεια. Η χρονιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το σημαντικό είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, ακόμη κι αν τα πράγματα δεν σου πηγαίνουν όπως τα θέλεις".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.