Όταν ο Παναθηναϊκός το βλέπει σαν… βαρέλι

Όταν ο Παναθηναϊκός το βλέπει σαν… βαρέλι

Gazzetta team
Όταν ο Παναθηναϊκός το βλέπει σαν… βαρέλι
Ο Παναθηναϊκός πλησίασε το ρεκόρ του στην Euroleague με τα 17 εύστοχα τρίποντα απέναντι στην Κίμκι αλλά δεν το έσπασε. Το Euroleague Greece γράφει για τις καλύτερες επιδόσεις του αλλά και για τη… διαβολική σύμπτωση που τις συνδέει.

Καταρχάς το ρεκόρ των «πράσινων» παραμένουν τα 18 εύστοχα τρίποντα. Ήταν τόσο παραγωγικός έξω από τα 6.75 τη σεζόν 2013-14 όταν επιβλήθηκε της Ταού (νυν Μπασκόνια) με 95-74 έχοντας 18/37 προσπάθειες και ποσοστό 48.6%. Έναν χρόνο αργότερα, επίσης στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» φρόντισαν να γράψουν ιστορία με το εκπληκτικό ποσοστό του 69,2% στην επιβλητική νίκη τους επί της Φενέρμπαχτσε με 91-74. Τότε, οι «πράσινοι» είχαν 18/26 προσπάθειες. Σήμερα(14/11) απέναντι στην Κίμκι επίσης έδωσαν ρεσιτάλ με 17/27 τρίποντα και ποσοστό αποτελεσματικότητας της τάξεως του 63%, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν νέο ρεκόρ.

Πέρα από το επίπεδο ευστοχίας και των επιβλητικών νικών, υπάρχει κι ένας ακόμη κοινός παρονομαστής μεταξύ των τριών παραπάνω αγώνων. Και στους τρεις υπήρχε παίκτης που σκόραρε επτά φορές έξω από τα 6.75. Ξεκινώντας από τον αγώνα τον αγώνα απέναντι στην Μπασκόνια, ο Μάικλ Μπράμος είχε 7/11 προσπάθειες. Συνεχίζοντας σε αυτόν με τη Φενέρμπαχτσε ήταν ο Έι Τζέι Σλότερ με 7/10 τρίποντα και σήμερα ήταν ο Μάρκους Ντένμον με 7/9 σουτ!