Πρώτη φορά στην ιστορία τρεις σερί νίκες στο ΣΕΦ!

Πρώτη φορά στην ιστορία τρεις σερί νίκες στο ΣΕΦ!

Γιώργος Κούβαρης
Πρώτη φορά στην ιστορία τρεις σερί νίκες στο ΣΕΦ!
Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο σημείωσε την 4η συνεχόμενη νίκη του του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο αλλά κατάφερε να φύγει για τρία σερί ματς με το «διπλό» από το ΣΕΦ!

Το σερί που έχει «χτίσει» ο Τσάβι Πασκουάλ απέναντι στον Ολυμπιακό έμελλε να περάσει και στην ιστορία των αναμετρήσεων με τον «αιώνιο» αντίπαλο!

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη νίκη για τρίτη συνεχόμενη φορά! Κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, ακόμα και τις χρονιές που οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν στην μεταβατική περίοδο και λίγο πριν αναλάβουν την ΚΑΕ οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

Η αρχή έγινε στον 5ο τελικό του περσινού πρωταθλήματος, όταν και κατέκτησε τον τίτλο κάνοντας το «μπρέικ» της έδρας και συνεχίστηκε φέτος με την αναμέτρηση της κανονικής περιόδου στο ξεκίνημα της σεζόν και αποκορύφωμα το ματς της Παρασκευής (10/11) για την 6η αγωνιστική της EuroLeague.

Επιπλέον αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που είχαν επαναλάβει οι «πράσινοι» στο παρελθόν και μάλιστα δύο φορές. Πρώτα τη σεζόν 2005-06, όταν είχαν χάσει το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ και στη συνέχεια έφτασαν σε τέσσερις νίκες, μία για την regular season και τρεις στα playoffs.

Η συνέχεια τη χρονιά του triple crown, με τον Παναθηναϊκό να κερδίσει τη σεζόν 2006-07 τον 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ και να σημειώνει άλλες τρεις σερί νίκες την αμέσως επόμενη χρονιά (2007-08).

Πάντως το μεγαλύτερο σερί ανήκει στον Ολυμπιακό με έξι σερί νίκες! Ξεκίνησε με τρεις συνεχόμενες νίκες στους τελικούς του 2016 και συνεχίστηκε με μία στην κανονική διάρκεια της Basket League πέρυσι στο ΣΕΦ και άλλες δύο στην EuroLeague, πριν το... σπάσει η νίκη του Παναθηναϊκού στο Φάληρο για το κύπελλο τον Ιανουάριο του 2017.