Στρόμπερι: «Αν δεν το έχεις ζήσει, δεν μπορείς να καταλάβεις»!

Στρόμπερι: «Αν δεν το έχεις ζήσει, δεν μπορείς να καταλάβεις»!
O Ντι Τζέι Στρόμπερι μίλησε στη Euroleague Greece για το «αιώνιο» ντέρμπι και χαρακτήρισε τον εαυτό του τυχερό που έζησε τη μοναδικότητα αυτών των αγώνων.

Βαδίζοντας στον 33ο χρόνο της ζωής του και με ένσημα στο επαγγελματικό μπάσκετ που αγγίζουν τη δεκαετία, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι έχει αρκετά πράγματα να θυμάται. Όπως για παράδειγμα, ένα απόγευμα όταν ήταν στο high school και είδε μπροστά του τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Μέχρι και σήμερα μπορεί να καυχιέται ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που κράτησε τον «King» στο απόλυτο μηδέν. Ένα δεύτερο, το ότι υπήρξε συμπαίκτης του Βασίλη Σπανούλη. Ειδικά το τελευταίο, πιστέψτε μας, δεν θα το ξεχάσει ποτέ και θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια του κειμένου.

Την τελευταία διετία, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι είναι μόνιμος κάτοικος Κωνσταντινούπολης καθώς αγωνίζεται στην Μπεσίκτας, ελπίζοντας ότι θα πετύχει και με αυτή, ό,τι κατάφερε με την Καρσίγιακα, όταν την οδήγησε στην κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος. Στα δικά μας μέρη, στην Ελλάδα δηλαδή, πέρασε έναν χρόνο επαγγελματικής καριέρας, κρίνοντας όμως από τις δηλώσεις του στη Euroleague Greece τον έχει σημαδέψει όσο κανείς άλλος.

«Λατρεύω την Ελλάδα. Πέρασα πραγματικά πολύ όμορφα και νιώθω τιμή το ότι υπήρξα μέλος μιας φοβερής ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής μου λείπει η Ελλάδα. Πριν από περίπου έναν μήνα, αντιμετωπίσαμε σε φιλικό παιχνίδι τον Ολυμπιακό, είδα μερικά παιδιά μα τα οποία συνεργαστήκαμε στο παρελθόν. Η Ελλάδα ήταν μια φοβερή εμπειρία για μένα, πλέον όμως η καριέρα μου, μ’ έφερε στην Κωνσταντινούπολη όπου επίσης περνάω υπέροχα», είπε.

Είναι αλήθεια ότι πριν ζήσει την ιδιαιτερότητα των αγώνων Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι δεν είχε εμπειρία από μια τόσο έντονη μονομαχία. Ακόμη κι όταν το καλοκαίρι του 2015 άφησε το ηλιόλουστο λιμάνι της Σμύρνης (σ. σ. Καρσίγιακα) γι’ αυτό του Πειραιά, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτά τα παιχνίδια θα χάραζαν… βαθιές γραμμές μέσα στην καρδιά του, παρά τις σχετικές επισημάνσεις.

«Είναι απίστευτα παιχνίδια. Είναι τόσο μεγάλη η αντιπαλότητα, τόσο έντονη η ενέργεια και στα δύο γήπεδα, τόσο φοβερό το πάθος των παικτών, όπου αν δεν το έχεις ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι διαφορετικό να σου μιλάνε για το συγκεκριμένο παιχνίδι από το να είσαι στο γήπεδο και να παίζεις. Προσωπικά νιώθω ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτών των αγώνων», συμπλήρωσε.

Στάθηκε βέβαια και τυχερός διότι ο Στρόμπερι ήταν «παρών» στους πιο συγκλονιστικούς τελικούς στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος. Ή αλλιώς, τους τελικούς του Σπανούλη. «Ο Σπανούλης είναι θρύλος. Δουλεύοντας καθημερινά μαζί του, μαθαίνεις πολλά πράγματα. Για μένα ήταν μια φοβερή εμπειρία. Εκείνοι οι τελικοί ήταν τα πιο τρελά παιχνίδια στη ζωή μου. Τα μεγάλα σουτ του Σπανούλη, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος, τα έντονα συναισθήματα… Είναι εμπειρίες που θα κουβαλάω στο μυαλό μου για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Πάντως, φωτογραφία του Σπανούλη πάνω από το κρεβάτι του δεν έχει βάλει ακόμη. Στη σχετική ερώτηση, γέλασε και απάντησε: «Δεν τον φίλησα, αλλά του είμαι ευγνώμων. Γιατί τα σουτ που είχε βάλει τότε μου έδωσαν τη δυνατότητα να κατακτήσω έναν τίτλο, κυρίως όμως να ζήσω στιγμές σαν αυτές μετά την κατάκτηση του τίτλου. Επιστρέφοντας στο ΣΕΦ μας περίμενε χιλιάδες κόσμος. Ήταν απίστευτες οι στιγμές».

Πλέον, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για μια ακόμη μονομαχία για την Euroleague (10/11, 21:00). Ο Στρόμπερι δεν έδειξε απλά… ενημερωμένος, αλλά πολύ καλά διαβασμένος. «Από τη στιγμή που παίζει στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα. Συνολικά ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει. Ο αγώνας του πρωταθλήματος έγινε χωρίς οπαδούς του Ολυμπιακού και φαντάζομαι ότι αυτή τη φορά το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Συνολικά, σε αυτά τα παιχνίδια ο γηπεδούχους είναι και το φαβορί», είπε.