Αιχμές Καλνιέτις για Ρέπεσα: «Πέρυσι έκανα τη δουλειά μου, φέτος είναι απόλαυση»!

Αιχμές Καλνιέτις για Ρέπεσα: «Πέρυσι έκανα τη δουλειά μου, φέτος είναι απόλαυση»!

Κάτια Πετροπούλου
Αιχμές Καλνιέτις για Ρέπεσα: «Πέρυσι έκανα τη δουλειά μου, φέτος είναι απόλαυση»!
Ο Μάντας Καλνιέτις μίλησε σε ιταλικό μέσο για την φετινή σεζόν με την Αρμάνι Μιλάνο, για την συνύπαρξή του με τον Τζόρνταν Θίοντορ και για την περσινή πανωλεθρία της ομάδας, πετόντας «καρφιά» στον Γιάσμιν Ρέπεσα.

Η φετινή Αρμάνι δεν μοιάζει σε τίποτα με την περσινή.

Οι Μιλανέζοι έχουν αφήσει πίσω τους την άσχημη περσινή πορεία στην Euroleague, και παρά το γεγονός ότι έχουν ρεκόρ 1-3 μέχρι στιγμής, έχουν δείξει άκρως επιθετικοί και ανταγωνιστικοί.

Ο Μάντας Καλνιέτις διανύει τον δεύτερο του χρόνο στα κόκκινα και μίλησε στην «Gazzetta dello Sport» για την... αναγέννηση της ομάδας.

«Πιστεύω ότι κάναμε μια θετική αρχή, εννοώντας ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και ήμασταν κοντά στη νίκη απέναντι σε ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο φέτος, παίζοντας καλά. Πήραμε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, δίχως να παίξουμε στο 100% αυτού που μπορούμε. Προσπαθώ ακόμη να προσαρμοστώ στην ομάδα, θέλω να δείξω σε όλους ότι αυτά που έκανα απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι ο πραγματικός μου εαυτός, κι όχι εκείνος που έδειξα πέρυσι».

Στην συνέχεια, άφησε αιχμές και για τον Γιάσμιν Ρέπεσα, που ήταν ο προκάτοχος του Σιμόνε Πιανιτζιάνι στον πάγκο: «Δεν είναι τεχνικό ή τακτικό το θέμα. Έχει να κάνει με την ομάδα, φέτος είμαστε καλύτεροι. Η ατμόσφαιρα άλλαξε. Έχουμε έναν προπονητή που πιστεύει σε εμάς, σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο, που μας οδηγεί στο να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πέρσι, ό,τι έκανα στο Μιλάνο ήταν απλά μια δουλειά, φέτος είναι απόλαυση. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια που όμως κάνει όλη τη διαφορά».

Όσο για την συνύπαρξή του με τον Τζόρνταν Θίοντορ, σχολίασε: «Μπορούμε να παίξουμε μαζί, μπορεί ο ένας να είναι αλλαγή του άλλου. Ταιριάζουμε πιστεύω, έχουμε διαφορετικό ρόλο επί της ουσίας στην ομάδα. Κάποιες φορές η ομάδα παίζει με δύο "άσσους", κάποιες άλλες με έναν. Εξαρτάται από αυτό που έχει στο μυαλό του εκείνη την στιγμή ο προπονητής».

Τέλος, συμπλήρωσε για το γεγονός ότι έχει μείνει εκτός της Lega Basket, λόγω περιορισμού των ξένων παικτών: «Βλέπω τη θετική πλευρά του πράγματος. Σίγουρα θα προτιμούσα να έχω συμμετοχή τόσο στη Lega Basket όσο και στην EuroLeague. Από την άλλη, έχω περισσότερο χρόνο να αναρρώσω από τραυματισμούς, να δουλέψω για τον επόμενο αγώνα. Όπως και να έχει, σέβομαι την κατάσταση, δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς. Υπάρχουν κανόνες και κατανοώ πλήρως την κατάσταση, αλλά πιστεύω πως σύντομα θα μπω στο ρόστερ για τη Lega Basket».