Πριν 12 χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε να κατακτά την Ευρώπη (pics & vids)

Πριν 12 χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε να κατακτά την Ευρώπη (pics & vids)
Σαν σήμερα το 2005 ο Βασίλης Σπανούλης έπαιζε για πρώτη φορά στην Euroleague για την οποία πλέον είναι θρύλος. Η Euroleague Greece σας παρουσιάζει το ιστορικό φύλλο αγώνα εκείνης της αναμέτρησης.

Όταν μάθεις να περπατάς είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τον κόσμο όλο. Τα πάντα απλώνονται μπροστά σου και είναι στο χέρι σου (και στα πόδια σου) πλέον να τα φτάσεις, να τα αξιοποιήσεις, να τα γευτείς και να τα κάνεις δικά σου. Να κατακτήσεις τον κόσμο όλο...

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατέκτησε τον κόσμο, αλλά έχει κατακτήσει όλη την Ευρώπη και έμαθε να «περπατά» πριν ακριβώς 12 χρόνια.

Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2005 όταν ο «Kill Bill» έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στην Euroleague. Το πρώτο από τα 253 συνολικά κι έπονται ακόμη πολλά.

Στο «Abdi Ipekci» της Κωνσταντινούπολης η Φενερμπαχτσε Ούλκερ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό . Οι «πράσινοι» επικράτησαν με επιβλητικό τρόπο (66-82) και το πρώτο βήμα του Σπανούλη στη διοργάνωση περιελάμβανε 29:15 συμμετοχής, 8 πόντους (3/6δ., 2/2β.), 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

ΜΥΘΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

253 παιχνίδια. 3400 πόντοι, 1152 ασίστ, 1058 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, 3 κατακτήσεις Euroleague, 3 φορές MVP Final 4, 3 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας, 4 φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας.

Νούμερα που ζαλίζουν.

Δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης.

Δεύτερος στις ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Δεύτερος σε επιτυχημένα σουτ εντός παιδιάς στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας θρύλος όπως έχει αναδειχθεί κι επισήμως από την Euroleague. Δεν υπάρχει γήπεδο εκτός Ελλάδας το οποίο να επισκέπτεται με τον Ολυμπιακό και οι φίλαθλοι να μην τον χειροκροτούν, να μην υποκλίνονται στο μεγαλείο του.

Κανείς δε φανταζόταν εκείνο το βράδυ του 2005 τα όσα θα ακολουθούσαν.

Κανείς εκτός από τον ίδιο αφού ο Βασίλης Σπανούλης τρέφεται από το μπάσκετ. Παίζει κι ονειρεύεται όπως κάνει κι ένα παιδί όταν μαθαίνει να περπατά...

Η Euroleague Greece εξασφάλισε το πρώτο φύλλο αγώνα του Βασίλη Σπανούλη από εκείνη την αναμέτρηση πριν ακριβώς 12 χρόνια στο «Abdi Ipekci» και σας το παρουσιάζει.