Αντετοκούνμπο στην EuroLeague Greece: «Μακάρι να με καμάρωνε ο πατέρας μου από την εξέδρα...»

Αντετοκούνμπο στην EuroLeague Greece: «Μακάρι να με καμάρωνε ο πατέρας μου από την εξέδρα...»

Γιώργος Κούβαρης
Αντετοκούνμπο στην EuroLeague Greece: «Μακάρι να με καμάρωνε ο πατέρας μου από την εξέδρα...»
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αποτέλεσε ένα από «κλειδιά» του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, χάρη στην άμυνά του στην τελευταία περίοδο και έξι σημαντικούς πόντους.

Απέμεναν 19 δευτερόλεπτα για το τέλος της τρίτης περιόδου. Λίγο πριν στηθεί ο Νίκος Παππάς στη γραμμή του φάουλ για ένα ζευγάρι βολών, ο Τσάβι Πασκουάλ κάνει νεύμα στον Θανάση Αντετοκούνμπο να περάσει για πρώτη φορά στο ματς. Εκείνος με ένα... σάλτο, πήδηξε πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες και πήρε θέση στο παρκέ!

Αίφνης, το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι προκειμένου να τον καταχειροκροτήσει! Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Έλληνας φόργουορντ αποτέλεσε έναν σημαντικό παράγοντα του ματς, αφού έβγαλε -ως συνήθως άλλωστε- τρομερή ενέργεια στην άμυνα, με αποκορύφωμα ένα... φοβερό μπλοκ στον Ουοναμέικερ. Παράλληλα έδωσε και λύσεις στην επίθεση με έξι πόντους σε κρίσιμα σημεία του αγώνα....

«Συγκινήθηκα όταν είδα όλο το ΟΑΚΑ να σηκώνεται στο πόδι και να χειροκροτεί. Δεν το έδειξα, αλλά το σκέφτηκα. Μακάρι να ήταν ο μπαμπάς μου στην εξέδρα και να με καμάρωνε. Θα έκλαιγε από περηφάνια» είπε ο σχεδόν συγκινημένος Θανάσης στην EuroLeague Greece και συνέχισε: «Ο κόσμος με έχει στηρίξει πάρα πολύ και θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πραγματικά είναι μια δύσκολη περίοδος για μένα και θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον κόσμο. Τόσο για τη συμπαράστασή του στο γήπεδο, όσο και έξω που με σταματάει και μου μιλάει...»

Αυτή ήταν και η πρώτη παρουσία του Αντετοκούνμπο στο ΟΑΚΑ σε ματς της EuroLeague και αυτό διότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου στην αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ: «Πραγματικά το χάρηκα πάρα πολύ. Ήταν πολύ ωραία! Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Η ομάδα έπαιξε τρομερά και έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο». Πάντως δεν είχε κάποια ιδιαίτερη οδηγία από τον Τσάβι Πασκουάλ: «Δεν χρειάζεται να μου πει κάτι. Ξέρω τον ρόλο μου. Να μπω και να βοηθήσω στην άμυνα και όποτε χρειαστεί και στην επίθεση.»

Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη και δη με τρίποντο στο τέλος του αγώνα λέγοντας ότι «δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη. Σημασία έχει ότι ήρθε τελικά η νίκη» ενώ τη στιγμή που ο Νίκος Παππάς επιχειρούσε το τρίποντο της νίκης, εκείνος «το μόνο που σκέφτηκα ήταν 'βάλτο Νικόλα μου'.»

Μεταξύ άλλων στάθηκε και στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ: «Μας πείσμωσε πάρα πολύ η ήττα στη Μόσχα. Ο τρόπος που χάσαμε και η διαφορά που χάσαμε. Θέλαμε να δείξουμε τι ομάδα είμαστε και τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Για ποιον λόγο μας διάλεξε ο κόουτς και για ποιον λόγο είμαστε ένα καλό σύνολο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο όταν δίνουμε το 100% θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.»

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του κοιτάζουν μόνο τους εαυτούς τους! «Όταν μια ομάδα δεν παίζει καλά, σίγουρα θα υπάρχουν και αρνητικά σχόλια. Όχι μόνο όταν χάνει, αλλά ακόμα και αν κερδίζει και δεν παίζει καλά. Το θέμα δεν είναι τι λέγεται και τι ακούγεται. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς! Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να γινόμαστε κάθε και καλύτεροι.»