Ροντρίγκεθ στην EuroLeague Greece: «Μεγάλο μπασκετικό μυαλό ο Ιτούδης!»

Ροντρίγκεθ στην EuroLeague Greece: «Μεγάλο μπασκετικό μυαλό ο Ιτούδης!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Ροντρίγκεθ στην EuroLeague Greece: «Μεγάλο μπασκετικό μυαλό ο Ιτούδης!»
Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μίλησε στην EuroLeague Greece τόσο για εκείνον, όσο για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τον Δημήτρη Ιτούδη!

Μπορεί να αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην EuroLeague με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έπρεπε να μετακομίσει στην Μόσχα και δη στην ΤΣΣΚΑ για να πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν εκείνος που έριξε τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο στην αναμέτρηση της Μόσχας έχοντας 25 πόντους με 3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής. Ο Ισπανός σταρ μίλησε στην EuroLeague Greece για τη συνέχεια της ΤΣΣΚΑ, την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, αλλά και τον... Γιάννη Αντετοκούνμπο!

«Αισθάνομαι πολύ καλά στην ΤΣΣΚΑ και είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα, με τους καινούργιους μου συμπαίκτες και σε μια νέα κατάσταση. Ο δρόμος είναι μακρύς, ειδικά με το σύστημα που υπάρχει πλέον στην EuroLeague. Όλα τα ματς θα είναι δύσκολα και μερικές φορές θα έχουμε και δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, όπως τώρα για παράδειγμα. Δουλεύουμε και θέλουμε κάθε μέρα να είμαστε και καλύτεροι» δήλωσε αρχικά ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Ιτούδη:

«Με τον κόουτς Λάσο ήμασταν έξι χρόνια μαζί και δουλέψαμε πολύ καλά μαζί. Ο κοουτς Ιτούδης είναι μεγάλο μπασκετικό μυαλό! Διαθέτει τεράστια εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην EuroLeague και βοηθάει τους παίκτες να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι. Τον ακούμε και ακολουθούμε τις οδηγίες του. Είπαμε όμως. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, δεν έχει φύγει ούτε ο Οκτώβρης...»

Ο ίδιος απέφυγε την ερώτηση για το αν είναι ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε ματς. Σίγουρα έχουμε πολύ καλή και ταλαντούχα ομάδα! Παίζουμε καλή άμυνα και ταυτόχρονα είμαστε καλοί στο physical game. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι...»

Πέρυσι αντιμετώπισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα παρκέ του ΝΒΑ και μόνο... αποθεωτικά σχόλια είχε να κάνει! «Παίζει απίστευτα! Είναι μεγάλο κεφάλαιο για το μπάσκετ! Ο τρόπος που παίζει, που κινείται μέσα στο παρκέ, το πώς ενεργεί, τα πάντα. Όταν τρέχει με τη μπάλα βλέπεις πόσο καλός είναι και πραγματικά το μόνο που κάνει είναι να βελτιώνεται και να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος.»