«Ο Σέρχιο να είναι καλύτερος από τον Μίλος τον Μάιο»!

«Ο Σέρχιο να είναι καλύτερος από τον Μίλος τον Μάιο»!

«Ο Σέρχιο να είναι καλύτερος από τον Μίλος τον Μάιο»!
Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της ΤΣΣΚΑ (25/10, 20:00) και η Euroleague Greece γράφει για τη ζωή στη Μόσχα χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς και τις συγκρίσεις με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Αν υπάρχει μια ομάδα στην Euroleague που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ότι δεν τελειώνει τίποτα πριν τελειώσει (πριν, δηλαδή γίνει η απονομή), αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ. Το ζήτημα, λοιπόν, σε ό,τι αφορά την «ομάδα του στρατού» είναι ότι μόνο δυο παιχνίδια, ο ημιτελικός και ο τελικός της Euroleague, κρίνουν αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη. Πλέον οι Ρώσοι πορεύονται χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έκανε, μεν, το υπερατλαντικό ταξίδι για να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Los Angeles Clippers ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά άτυχος αφού τραυματίστηκε στον αγώνα με τους Suns και θα μείνει εκτός δράσης επ' αόριστον. Ο Μίλος πήρε το ταλέντο του και το... 12.5% στα Final Four (1/8) για τις ΗΠΑ και η ΤΣΣΚΑ κάλυψε το κενό του Σέρβου αρτίστα με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος επέστρεψε φέτος στην Ευρώπη μετά από τη θητεία του στους Sixers, δημιουργώντας ένα σπουδαίο δίδυμο με τον Νάντο Ντε Κολό!


Οι Ρώσοι υποδέχονται τον Παναθηναϊκό (25/10, 20:00) και το gazzetta.gr καταγράφει τη ζωή στη Μόσχα χωρίς τον Μίλος με τη βοήθεια του δημοσιογράφου της Sovetskiy Sport, Lev Tigai. Πόσο διαφορετική είναι η ΤΣΣΚΑ χωρίς τον Τεόντοσιτς, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια όταν ο Μίλος ήταν στο ρόστερ της; «Το μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ έχει γίνει πιο μοντέρνο με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο. Ο Έλληνας προπονητής έχει μοιράσει τους ρόλους με ξεκάθαρο τρόπο δίνοντας παράλληλα ελευθερία κινήσεων στους παίκτες του, ειδικά στα γκαρντ, σε αντίθεση με τον Έτορε Μεσίνα. Γενικώς η ομάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι πετυχημένη. Ο Τεόντοσιτς είχε πολλά πλεονεκτήματα όμως έχανε το μυαλό του στα Final Four! Η μεγάλη ελπίδα πλέον είναι ότι χωρίς αυτόν, αυτή η ανεπάρκεια θα διορθωθεί. Σε ό,τι αφορά το στιλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο κόουτς δεν αλλάζει το αγωνιστικό πλάνο του με βάση τους παίκτες».

Το περασμένο καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποχαιρέτησε τον Μίλος με μια συγκινητική επιστολή, εξηγώντας μεταξύ άλλων πως «πάντα τον οδηγούσε η επιθυμία του να κερδίσει και έκανε ό,τι μπορούσε για να φέρει τη νίκη στην ομάδα του. Παρέμεινε ηγέτης, γενναίος και έτοιμος να δεχθεί την πρωτοβουλία και την ευθύνη των πράξεών του. Οι αποφάσεις του ήταν μπορούσαν να είναι είτε σωστές είτε λανθασμένες, αλλά αυτός ήταν πάντα αποφασιστικός. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες οι οποίοι κατάφεραν στην διάρκεια της καριέρας τους να έχουν ταυτόχρονα θαυμαστές και πολέμιους. Ο Μίλος το κατάφερε αυτό και ίσως πιο σημαντικό να είναι το γεγονός ότι δεν άφηνε κανέναν αδιάφορο». Στη θέση του Τεόντοσιτς ήλθε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Ισπανός αρτίστας του μπάσκετ, ο οποίος κατέθεσε πρόωρα τα διαπιστευτήριά του...

«Ο "Chacho" είναι καλός για αντικαταστάτης του Τεόντοσιτς. Ίσως ο καλύτερος για τη θέση όμως πρέπει να τον δούμε σε περισσότερα ματς. Ένας καλός παίκτης δεν είναι απαραίτητο να παίζει καλά σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχει κάνει καλά και κακά παιχνίδια. Η σύγκριση Μίλος - Σέρχιο είναι "κλειδί" για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη στιγμή που το potential του Ισπανού είναι τεράστιο» παραδέχεται ο Tigai. Παρεμπιπτόντως, η «ομάδα του στρατού» υπέστη την πρώτη ήττα της στην Euroleague από τη Ρεάλ ενώ το 82-69 από τη «Βασίλισσα» συνδυάστηκε με μια αρνητική επίδοση αφού μοίρασε μόλις 5 ασίστ, κάτι που είχε να συμβεί από τις 2 Μάη 2008, στο παιχνίδι με την Τάου Κεράμικα στο Final 4! Η χειρότερη επίδοση των Ρώσων σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2002, στον αγώνα με την Σκίπερ Μπολόνια για τη regular season, με 4 ασίστ. «Η συγκεκριμένη επίδοση οφείλεται ακριβώς στο ότι ο Σέρχιο έκανε κακό ματς. Δεν είχε δημιουργία, δεν πήρε πρωτοβουλίες και η ΤΣΣΚΑ το πλήρωσε».

Συμπερασματικά, «η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα για Final Four. Προκρίνεται εύκολα στα ημιτελικά κάθε χρόνο και οι παίκτες της κρίνονται εκείνο το τριήμερο. Ο Τεόντοσιτς έπαιξε άσχημα στα περισσότερα Final Four. Η μεγάλη ελπίδα της ΤΣΣΚΑ είναι ότι ο Ροντρίγκεθ θα είναι καλύτερος από τον Μίλος τον Μάιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.