Λεκαβίτσιους: «Θα κάνω πολλά, αλλά δεν θα με δείτε να... καρφώνω!»

Λεκαβίτσιους: «Θα κάνω πολλά, αλλά δεν θα με δείτε να... καρφώνω!»

Γιώργος Κούβαρης
Λεκαβίτσιους: «Θα κάνω πολλά, αλλά δεν θα με δείτε να... καρφώνω!»
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στην EuroLeague Greece για την εξαιρετική του εμφάνιση στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, την «διαβολοβδομάδα» που έρχεται αλλά και για τα όσα θα... δουν ακόμα οι φίλοι του Παναθηναϊκού από εκείνον!

Στη Βαρκελώνη πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας. Ήταν ολοφάνερη η αποχή του από την αγωνιστική δράση και δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω στην γενική μετριότητα του Παναθηναϊκού ώστε να αποτρέψει τη βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα.

Όμως στην αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ για την 2η αγωνιστική της EuroLeague, ο Λιθουανός γκαρντ ήταν αποφασισμένος να δείξει ένα μέρος των όσων θέλει και μπορεί να κάνει. Ουσιαστικά αποκτήθηκε για να δώσει 15 ποιοτικά λεπτά στους «πράσινους» τις στιγμές που ο Καλάθης θα χρειάζονταν «ανάσες» και το πρώτο δείγμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό! Όσο ο Νικ ήταν στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, δίχως να καταλάβει κάποιος ότι απουσίαζε από το παρκέ ο φυσικός ηγέτης της ομάδας.

«Μέρα με τη μέρα θα είμαι και καλύτερος»

Ο Λεκαβίτσιους (για την ακρίβεια... Λεκάβιτσους όπως είναι το σωστό) κατάφερε να κουμαντάρει ιδανικά τους «πράσινους» και να δώσει πολύτιμες βοήθειες στην επίθεση έχοντας 10 πόντους με 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές και 3 ασίστ: «Ήταν εντυπωσιακή η εμπειρία μου! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Πραγματικά περίμενα πώς και πώς αυτό το παιχνίδι και νιώθω ευτυχισμένος που μπήκα και εγώ στην ομάδα» δήλωσε στην EuroLeague Greece και συνέχισε: «Μέρα με τη μέρα νιώθω πολύ καλύτερα! Η αλήθεια είναι ότι στη Βαρκελώνη δεν ήμουν τόσο έτοιμος να παίξω όσο με την Μπάμπεργκ. Όμως ακόμα και τώρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι στο 100% έτοιμος. Νιώθω λίγο πόνο και χρειάζεται να κάνω περισσότερες προπονήσεις ώστε να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμώ. Και σίγουρα όσο περνάει ο καιρός θα γίνομαι και καλύτερος».

«Θέλω να δω το ΟΑΚΑ γεμάτο με τη Φενέρ»

Ο 23χρονος point guard εξήγησε επίσης ότι «ο κόουτς θέλει από εμένα να φέρνω ενέργεια στο παρκέ, να σκοράρω, να κάνω ντράιβ, να πασάρω και να καλύπτω τον Καλάθη όταν χρειάζεται. Αυτή είναι η δουλειά μου. Πάντως δεν μου είπε κάτι το το ιδιαίτερο γι' αυτό το ματς. Απλά να είμαι έτοιμος...» ενώ όταν τον ρωτήσαμε για το τι άλλο να περιμένουμε από εκείνον, είπε χαριτολογώντας:

«Δεν πρόκειται να καρφώσω! Αυτό στο λέω με σιγουριά! (γέλια). Σίγουρα θα με δείτε καλύτερο και να παίζω ακόμα πιο καλά σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ! Πάντως θα προσπαθώ να είμαι κάθε μέρα και καλύτερος ώστε να βοηθήσω και εγώ από τη πλευρά μου για να πετύχουμε τους στόχους μας.»

Ο ίδιος έχει «ανεβάσει» πολλές φορές βίντεο στο Instagram με τους φίλους του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ και τώρα που έζησε την ατμόσφαιρα, είπε: «Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν εντυπωσιακή αλλά περιμένω περισσότερο κόσμο στα επόμενα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι το ματς με τη Φενέρ ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θα δημιουργήσει ακόμα πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Και τώρα ήταν εξαιρετικός αλλά θέλω να δω το ΟΑΚΑ γεμάτο! Μας γεμίζει ενέργεια...»

«Θυμώσαμε μετά τη Βαρκελώνη αλλά δεν πανικοβληθήκαμε»

Τι έγινε όμως και άλλαξε το... τσιπάκι μετά το παιχνίδι στη Βαρκελώνη; «Ήταν βαριά η ήττα από την Μπαρτσελόνα ωστόσο δεν μας έπιασε πανικός. Ήταν απλά ένα παιχνίδι και γνωρίζαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε μπροστά. Σίγουρα κάθε ματς στην EuroLeague είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Είχαμε θυμώσει με τους εαυτούς μας και γνωρίζαμε ότι απέναντι στη Μπάμπεργκ ήταν μια «must win» κατάσταση».

Όσο για την «διαβολοβδομάδα» που έρχεται με τις αναμετρήσεις με ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός έδρας και Φενέρ εντός; «Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο πολύ πολύ δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια. Αντιμετωπίζουμε δύο από τα μεγαλύτερα club στην Ευρώπη και πρέπει να κερδίσουμε τουλάχιστον το ένα από αυτά τα δύο παιχνίδια. Στόχος μας είναι και τα δύο φυσικά και μακάρι να τα καταφέρουμε. Θα δουλέψουμε σωστά ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι.»