Βουγιούκας: «Με έβαλε στο παιχνίδι ο Νικ»

Βουγιούκας: «Με έβαλε στο παιχνίδι ο Νικ»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Βουγιούκας: «Με έβαλε στο παιχνίδι ο Νικ»
Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στη EuroLeague Greece για τη... γλυκόπικρη γεύση που του άφησε το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, τις χαμένες βολές, αλλά και τον Νικ Καλάθη που τον «έβαλε» στο ματς.

H πρεμιέρα στην ΕuroLeague ήταν απότομη προσγείωση για τον Παναθηναϊκό. Η συντριβή στη Βαρκελώνη έγινε μάθημα και πλέον αποτελεί μία κακή παρένθεση. Μπροστά στον κόσμο τους οι «πράσινοι» πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη στη διοργάνωση απέναντι στην Μπάμπεργκ κι ο Ίαν Βουγιούκας είχε θετικό πρόσημο σε αυτή την προσπάθεια.

Ο σέντερ των «πρασίνων» νιώθει τυχερός που τον έβαλε στο κλίμα ο ηγετικός Νικ Καλάθης και μιλώντας στην EuroLeague Greece μετά τη νίκη δεν στάθηκε μόνο στα θετικά.


«Μας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση, γιατί ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. Κάθε πόντος μετράει στην EuroLeague. Έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι προς το τέλος, αλλά σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη», αυτό είναι το σημείο που πρέπει να βελτιώσετε:

«Πρέπει να τελειώνουμε καλύτερα τα παιχνίδια, να μην χαλαρώνουμε στο τέλος».

Στο πρώτο μέρος είχατε μεγάλη αστοχία στις βολές (5/15), ωστόσο τελειώσατε με 24/37:

«Από την αρχή της προετοιμασίας έχουμε ένα θέμα με τις βολές, αλλά το κοιτάμε και το δουλεύουμε. Είναι και θέμα ψυχολογίας, οπότε θεωρώ πως στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

Η εβδομάδα που έρχεται είναι δύσκολη. Πρώτα θα ταξιδέψετε στη Μόσχα (25/10) για ν' αντιμετωπίσετε την ΤΣΣΚΑ (27/10) κι έπειτα έρχεται η Φενέρ. Θα σας τονώσει αυτή η νίκη;

«Μετά τη συντριβή στην πρεμιέρα σίγουρα θα βοηθήσει αυτή η νίκη. Σίγουρα η Μπάμπεργκ δεν είναι όσο δυνατή η Μπαρτσελόνα ή οι ΤΣΣΚΑ και Φενέρ που θα παίξουμε την ερχόμενη βδομάδα. 'Oμως, αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει. Θα μας τονώσει το ηθικό».

Ο Νικ Καλάθης ήταν ηγέτης στο παρκέ (23π., 6ασ.), ενώ μεγάλος κέρδος για την ομάδα έδειξε πως είναι ο Λούκας Λεκαβίτσιους:

«Οφείλουμε στον Νικ σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Ήταν πολύ καλός και μάλιστα μας βοήθησε να ξεκινήσουμε καλά στο παιχνίδι . Ο Λεκαβίτσιους είναι πολύ αποτελεσματικός. Χαίρουμε που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο κι έκανε ένα τόσο καλό παιχνίδι. Εύχομαι να είναι έτσι και στη συνέχεια».

Κι εσύ όμως δεν τα πήγες κι άσχημα (11π.): «Ήμουν τυχερός που με έβαλε στο παιχνίδι ο Νικ (σ.σ. Καλάθης). Μου έδωσε κάποιες μπάλες, κέρδισα φάουλ. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.