Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 80-75 (pics & vid)

Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 80-75 (pics & vid)
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ουνικάχα με 80-75 διατηρώντας το αήττητο στη φετινή Euroleague. Τα πολλά λάθη στο τελευταίο εξάλεπτο έκαναν τα εύκολα, δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στη φετινή Euroleague επικρατώντας της Ουνικάχα Μάλαγα (80-75) πιο δύσκολα από όσο φαινόταν στο ματς μέχρι το 34’ (63-50). Από εκεί κι έπειτα τα πολλά λάθη επέτρεψαν στους Ανδαλουσιανούς να διεκδικήσουν τη νίκη, ωστόσο Γιώργος Πρίντεζης, Μπράιαν Ρόμπερτς και Βαγγέλης Μάντζαρης πρόσφεραν τις λύσεις και δεν ολοκληρώθηκε η… αυτοκτονία.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και «ιδανικά» σημαίνει τέλεια άμυνα και υπομονή στην επίθεση. Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να βρίσκει 7 γρήγορους πόντους και τον Χόλις Τόμπσον να ευστοχεί πίσω από τα 6.74 το σκορ έγινε 19-4 (6’). Η Ουνικάχα ήταν λογικό να αντιδράσει και το έκανε χάρη στους ψηλούς της. Μπορεί ο Γκιόργκι Σερμαντίνι να μην ήταν σε καλή βραδιά επηρεασμένος ενδεχομένως από το καλωσόρισμα, αλλά οι Τζέιμς Όγκουστιν (αρχικά) Ντέγιαν Μούσλι (εν συνεχεία) φρόντισαν να επιστρέψει η ομάδα τους στη διεκδίκηση της νίκης. Το 35-24 του 17’ έγινε 37-33 στο ημίχρονο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει παράπονα από τους παίκτες του για τη χαλάρωση που έδειξαν σε εκείνο το διάστημα.

Ο Χόλις Τόμπσον στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 7 συνεχόμενους πόντους κι έδωσε στον Ολυμπιακό διψήφια διαφορά πόντων (46-35, 23’). Με μπροστάρη τον Νεμάνια Νέντοβιτς η Ουνικάχα προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ και να μη χάσει την επαφή με αυτό, αλλά δεν τα κατάφερε. Πότε ο Μπράιαν Ρόμπερτς και πότε ο Κώστας Παπανικολάου έριχαν απαγορευτικό κι έτσι η διαφορά παρέμενε σε ασφαλές επίπεδο (58-45, 28’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες έδωσαν ξανά δικαίωμα στον αντίπαλο. Κακός ρυθμός, αστοχία και έτσι με 2/2 τρίποντα του Ντέγιαν Μιλοσάβλιεβιτς η Ουνικάχα μείωσε σε 63-56 (34’). Η απλωμένη άμυνα των Ισπανών δυσκόλεψε πάρα πολύ τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου οι οποίοι έκαναν συνεχόμενα λάθη (ακόμη και σε επαναφορά) κι έτσι το παιχνίδι έγινε ντέρμπι (65-62, 35’). Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε την ομάδα στην πλάτη του στην επίθεση (ακολούθησαν 5 πόντοι και μία ασίστ), στην άμυνα ο Ρόμπερτς έκλεισε τους διαδρόμους στον ΜακΚάλουμ και τελικά ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς της Euroleague.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί ήταν καλύτερος στις βολές (84%-56%), έκανε τρία λιγότερα λάθη (14-17) παρά τα πολλά της τελευταίας περιόδου. Επίσης για τρία δεάλεπτα ήταν σπουδαίος στην άμυνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Χόλις Τόμπσον σε 19:25 είχε 15 πόντους (2/2δ., 2/4τρ., 5/6β.), ένα κλέψιμο, ένα λάθος και μία ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ντάνιελ Ντίεζ σε 17 λεπτά πρόσφερε ένα ριμπάουντ και ένα κλέψιμο. Σα να μην έπαιξε.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 78-74 (38’’ για το τέλος) ο Κώστας Παπανικολάου έκανε λάθος (πάτησε γραμμή), και ο Νεμάνια Νέντοβιτς τον μιμήθηκε χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει για την Ουνικάχα. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Βαγγέλη Μάντζαρη και το παιχνίδι κάπου εκεί ολοκληρώθηκε.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιώργος Πρίντεζης σκόραρε 9 πόντους εκ των οποίων οι 5 στο τελευταίο τετράλεπτο. Εκτός από τους 9 πόντους μάζεψε και 6 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο 25’ ο Μπράιαν Ρόμπερτς «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα, πάσαρε ιδανικά στον Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος κάρφωσε με τα δύο χέρια.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα λάθη στην τελευταία περίοδο. Η Ουνικάχα τις 17/30 βολές (56%).

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.