Τρινκιέρι: «Τα "παράθυρα" δεν μπορούν να εξαρτώνται από τους συλλόγους»!

Gazzetta team
Τρινκιέρι: «Τα "παράθυρα" δεν μπορούν να εξαρτώνται από τους συλλόγους»!
Ο Αnτρέα Τρινκιέρι ρωτήθηκε για τις αλλαγές παικτών στην Μπάμπεργκ και τον Παναθηναϊκό και πήγε την κουβέντα στην χημεία μιας ομάδας και στα «παράθυρα» της FIBA.

Ο Ιταλός τεχνικός της Μπάμπεργκ ανέφερε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Κάναμε ένα μικρό βήμα, αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε, αγωνιστήκαμε μέχρι το τέλος. Χάσαμε το ματς φυσικά. Ο Παναθηναϊκός για να μας νικήσει έπρεπε να βγάλει από την... τσάντα του κάποια ξεχωριστά πράγματα, όπως τα τρίποντα των Καλάθη, Λεκαβίτσιους και τον Γκιστ, αλλά πιστέυω πως αγωνιστήκαμε μέχρι τέλους. Κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος. Χάσαμε δύο παίκτες, αμέσως χάθηκε κι άλλος παίκτης μετά από 2 λεπτά, όμως πιστεύω ότι είχαμε μια βελτίωση. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες, κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για να βελτιωθούμε»

Όσον αφορά την επίδραση των αλλαγών που έγιναν στους παίκτες, τόσο στην ομάδα του, όσο και στον Παναθηναϊκό, ο Τρινκιέρι είπε: «Περιμένετε 5 λεπτά και ρωτήστε τον Τσάβι γι' αυτό. Στις ΗΠΑ το λενε "growing pains". Κάθε ομάδα που αλλάζει έρχεται αντιμέτωπη με αυτό. Δεν αρκεί να ξέρεις μόνο το όνομα του παίκτη ή του συμπαίκτη σου, για να παίξεις καλά μαζί του. Σε πολλές περιπτώσεις κοιτάμε, γιατί δεν ξέρουμε που θα βρεθεί ο παίκτης και σε ποια θέση μέσα στο παρκέ. Μετά από 2-3 μηνές δουλειάς μαζί, μια ομάδα αρχίζει και δένει. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο "αλλά". Εξαρτάται και από το πρόγραμμα. Τι εργαλεία έχει ο προπονητής, για να βάλει την ομάδα να δουλέψει στο γήπεδο. Οπότε, θα πάρει λίγο παραπάνω. Για να βρεις χημεία και να χτίσεις μια ομάδα, πρέπει να έχεις υπομονή. Οι οπαδοί δεν είναι ποτέ υπομονετικοί, σε κανένα σημείο του πλανήτη, αλλά ένας καλός κόουτς πρέπει να είναι αντικειμενικός. Δεν έχουμε χρόνο για προπόνηση. Είμαστε διαρκώς ταξίδι-παιχνίδι, ταξίδι-παιχνίδι. Οπότε πρέπει να μείνω αντικειμενικός και βλέπω βελτίωση. Την προηγούμενη εβδομάδα καταρρεύσαμε μετά από 35 λεπτά, αλλά σήμερα αυτό δεν έγινε. Ο στόχος μου είναι να μείνουμε ενωμένοι και αντικειμενικοί, όπως κάθε κόουτς πρέπει να κάνει με αυτό το τρελό πρόγραμμα. Και θέλω να δω τι θα γίνει όταν η πίεση πάει στις εθνικές ομάδες. Τι θα γίνει; Πόσοι παίκτες θα πάνε; Είναι μια διοργάνωση και εξαρτάται από έναν σύλλογο; Συγγνώμη! Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Κάθε σύλλογος, κάθε χώρα είναι διαφορετική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.