Οι 45 παίκτες της Euroleague που... αλλαξοπίστησαν!

Κάτια Πετροπούλου
Οι 45 παίκτες της Euroleague που... αλλαξοπίστησαν!
Η πρεμιέρα της Euroleague για την σεζόν 2017-18 πλησιάζει (12-13/10) και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που παρέμειναν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά θα φορούν άλλο χρώμα στην φανέλα τους!

Στην νέα μορφή που πήρε η Euroleague τη σεζόν 2016-17, 16 ομάδες συμμετείχαν σε έναν «μαραθώνιο» 30 αγωνιστικών και στο τέλος η Φενέρμπαχτσε ήταν αυτή που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Φέτος, «ψιλιασμένες» πλέον όλες τους και έτοιμες να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης, με στόχο το πολυπόθητο τρόπαιο που θα βρίσκεται στο Βελιγράδι και θα περιμένει κάτοχο, κινήθηκαν στην μπασκετική αγορά, με σκοπό να ενισχυθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μάλιστα, αρκετοί είναι οι παίκτες που παρέμειναν εντός των τειχών της Euroleague, αλλά θα φορούν πια άλλο σήμα στην φανέλα τους! Για την ακρίβεια, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε 45 παίκτες να εκπροσωπούν άλλα χρώματα και να προσφέρουν θέαμα, όπως και πέρυσι.

Όσον αφορά τους «αιώνιους», ο Ολυμπιακός προχώρησε σε τρεις προσθήκες (Τζαμέλ ΜακΛιν-Αρμάνι Μιλάνο, Γιάνις Στρέλνιεκς-Μπάμπεργκ, Κιμ Τιλί-Μπασκόνια) κι έδωσε τέσσερις αθλητές (Έρικ Γκριν-Βαλένθια, Πάτρικ Γιανγκ-Αρμάνι Μιλάνο, Ντάνιελ Χάκετ-Μπάμπεργκ, Ματ Λοτζέσκι-Παναθηναϊκός), ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε δύο (Λούκας Λεκαβίτσιους-Ζαλγκίρις, Ματ Λοτζέσκι-Ολυμπιακός) κι έδωσε μόνο τον Τζέιμς Φελντέιν στον Ερυθρό Αστέρα.

Φυσικά, καταλαβαίνει κανείς πως η μετακίνηση του Ματ Λοτζέσκι από τον Πειραιά στην... Αθήνα, ήταν αυτή που προκάλεσε αίσθηση φέτος το καλοκαίρι κι εξέπληξε αρκετούς.

Σχετικά με τις υπόλοιπες ομάδες, η Εφές ήταν αυτή που πήρε τους περισσότερους παίκτες από τους αντιπάλους της (Λέντο, ΜακΚάλουμ, Μπατούκ, Μότουμ, Σίμον), ενώ η Ζαλγκίρις κανέναν (!), που επέμεινε για ακόμα μια φορά στο λιθουανικό στοιχείο. Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός έδωσαν τέσσερις παίκτες, ενώ η Χίμκι και η Μάλαγα, που ήρθαν από το Eurocup, δεν έδωσαν κανέναν, εν αντιθέσει με την Βαλένθια, που άφησε τον Πιερ Οριόλα να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Μία ομάδα φρόντισε να ενισχύσει για τα καλά τους οσονούπω αντιπάλους της! Η Μπάμπεργκ, που θα δει πλέον τους Φαμπιέν Κοζέρ, Νικολό Μέλι και Γιάνις Στρέλνιεκς στα χρώματα των Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακού, αντίστοιχα.

Νταρουσάφακα, Γαλατάσαραϊ και Ούνικς Καζάν θα πάρουν μέρος φέτος στο Eurocup, αλλά άφησαν κι αυτές το... κατιτίς στην Euroleague. Ειδικά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ αποχωρίστηκε έξι παίκτες, που ήθελαν να συνεχίσουν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλυτικά το πάρε - δώσε των ομάδων της Euroleague:

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΠΗΡΕ: Ρίκι Λέντο (Μπασκόνια), Έρικ ΜακΚόλουμ (Γαλατάσαραϊ), Μπιρκάν Μπατούκ (Νταρουσάφακα), Μπροκ Μότουμ (Ζαλγκίρις), Κρούνοσλαβ Σίμον (Αρμάνι Μιλάνο)
ΕΔΩΣΕ: Τόμας Ντεσόν (Μακάμπι), Τάιλερ Χάνεϊκατ (Χίμκι), Τζέισον Γκρέιντζερ (Μπασκόνια), Τόμας Ερτέλ (Μπαρτσελόνα)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΠΗΡΕ: Άντριου Γκάουντλοκ (Μακάμπι), Βλάντιμιρ Μίτσοφ (Γαλατάσαραϊ), Πάτρικ Γιανγκ (Ολυμπιακός), Νταϊρίς Μπέρτανς (Νταρουσάφακα)
ΕΔΩΣΕ: Τζαμέλ ΜακΛιν (Ολυμπιακός), Ρίκι Χίκμαν (Μπάμπεργκ), Ρακίμ Σάντερς (Μπαρτσελόνα), Κρούνοσλαβ Σίμον (Αναντολού Εφές)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΠΗΡΕ: Τζέισον Γκρέιντζερ (Εφές)
ΕΔΩΣΕ: Άνταμ Χάνγκα (Μπαρτσελόνα), Κιμ Τιλί (Ολυμπιακός)

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΠΗΡΕ: Ντάνιελ Χάκετ (Ολυμπιακός), Κουίνσι Μίλερ (Μακάμπι), Ρίκι Χίκμαν (Αρμάνι Μιλάνο), Λούκα Μίτροβιτς (Ερυθρός Αστέρας)
ΕΔΩΣΕ: Φαμπιέν Κοζέρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νικολό Μέλι (Φενέρμπαχτσε), Γιάνις Στρέλνιεκς (Ολυμπιακός)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΠΗΡΕ: Πέρο Άντιτς (Φενέρμπαχτσε), Τζέιμς Φελντέιν (Παναθηναϊκός)
ΕΔΩΣΕ: Λούκα Μίτροβιτς (Μπάμπεργκ), Τσαρλς Τζένκινς (Χίμκι), Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρμπαχτσε), Όγκνιεν Κούζμιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΠΗΡΕ: Λίο Βέστερμαν (Ζαλγκίρις), Ουίλ Κλάιμπερν (Νταρουσάφακα), Οθέλο Χάντερ (Ρεάλ Μαδρίτης)
ΕΔΩΣΕ: Τζέιμς Όγκουστιν (Ουνικάχα Μάλαγα)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΠΗΡΕ: Άνταμ Χάνγκα (Μπασκόνια), Τόμας Ερτέλ (Εφές), Αντριέν Μοερμάν (Νταρουσάφακα)
ΕΔΩΣΕ: Πιερ Οριόλα (Βαλένθια)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΠΗΡΕ: Νικολό Μέλι (Μπάμπεργκ), Μπραντ Ουαναμέικερ (Νταρουσάφακα), Μάρκο Γκούντουριτς (Ερυθρός Αστέρας), Σινάν Γκιουλέρ (Γαλατάσαραϊ)
ΕΔΩΣΕ: Πέρο Άντιτς (Ερυθρός Αστέρας)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΠΗΡΕ: Τόμας Ντεσόν (Αναντολού Εφές), Άλεξ Τάιους (Γαλατάσαραϊ), Αρτσιόμ Παραχούσκι (Ούνικς Καζάν)
ΕΔΩΣΕ: Άντριου Γκάουντλοκ (Αρμάνι Μιλάνο), Κουίνσι Μίλερ (Μπάμπεργκ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΗΡΕ: Τζαμέλ ΜακΛιν (Αρμάνι Μιλάνο), Γιάνις Στρέλνιεκς (Μπάμπεργκ), Κιμ Τιλί (Μπασκόνια)
ΕΔΩΣΕ: Έρικ Γκριν (Βαλένθια), Πάτρικ Γιανγκ (Αρμάνι Μιλάνο), Ντάνιελ Χάκετ (Μπάμπεργκ), Ματ Λοτζέσκι (Παναθηναϊκός)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΗΡΕ: Λούκας Λεκαβίτσιους (Ζαλγκίρις), Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός)
ΕΔΩΣΕ: Τζέιμς Φελντέιν (Ερυθρός Αστέρας)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΠΗΡΕ: Φαμπιέν Κοζέρ (Μπάμπεργκ), Όγκνιεν Κούζμιτς (Ερυθρός Αστέρας)
ΕΔΩΣΕ: Οθέλο Χάντερ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ
ΠΗΡΕ: -
ΕΔΩΣΕ: Λούκας Λεκαβίτσιους (Παναθηναϊκός), Λίο Βέστερμαν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπροκ Μότουμ (Αναντολού Εφές)

ΧΙΜΚΙ
ΠΗΡΕ: Τάιλερ Χάνεϊκατ (Αναντολού Εφές), Τζέιμς Άντερσον (Νταρουσάφακα), Τσαρλς Τζένκινς (Ερυθρός Αστέρας)
ΕΔΩΣΕ: -

ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΠΗΡΕ: Τίμπορ Πλάις (Γαλατάσαραϊ), Λατάβιους Ουίλιαμς (Ούνικς Καζάν), Έρικ Γκριν (Ολυμπιακός)
ΕΔΩΣΕ: Πιερ Οριόλα (Μπαρτσελόνα)

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ
ΠΗΡΕ: Τζέιμς Όγκουστιν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
ΕΔΩΣΕ: -