«Στη Βαλένθια βλέπουμε τον πραγματικό Έρικ Γκριν»! (pics & vids)

«Στη Βαλένθια βλέπουμε τον πραγματικό Έρικ Γκριν»! (pics & vids)

«Στη Βαλένθια βλέπουμε τον πραγματικό Έρικ Γκριν»! (pics & vids)
Τι εντυπώσεις έχει αφήσει μέχρι στιγμής ο Έρικ Γκριν στη Liga Endesa; Πως εξηγούν οι Ισπανοί ότι απέτυχε στον Ολυμπιακό κι εν πάση περιπτώσει, πως… κόλλησε αμέσως στη Βαλένθια;

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Κάποιοι παίκτες έχουν όλα τα προσόντα εκτός από το βασικό να αξιοποιούν τα προσόντα τους. Στην περίπτωση του Έρικ Γκριν και όσων έχει πετύχει το τελευταίο διάστημα με τη φανέλα της Βαλένθια, ο Αμερικανός πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού ενδεχομένως να βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Ενδεχομένως, πάλι, να κάνει απλώς τη δουλειά του. Αυτό, δηλαδή για το οποίο αποκτήθηκε από τους πρωταθλητές Ισπανίας με αποτέλεσμα να έχει ήδη κατακτήσει το Supercopa ως MVP και να φιγουράρει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ στη Liga Endesa! Ο Γκριν πέτυχε 18 πόντους στο 67-70 επί της Τενερίφης και το gazzetta.gr καταγράφει τα πεπραγμένα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Fran Fermoso, ο οποίος περιγράφει τους αγώνες της Euroleague, της ισπανικής λίγκας και του ΝΒΑ στο τηλεοπτικό δίκτυο Movistar.

Ο Έρικ Γκριν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 από τον Ολυμπιακό ως ο παίκτης ο οποίος θα μπορούσε να παίξει μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και όχι απλά ως αλλαγή του προκειμένου να τον αποφορτίζει, αποτελώντας έτσι το δεύτερο σημείο αναφοράς κυρίως στο εκτελεστικό και δευτερευόντως στο δημιουργικό κομμάτι στην περιφέρεια. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας ικανότατος σουτέρ, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε πρόωρα αφού οι Πειραιώτες ενεργοποίησαν την option αποχώρησής του μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League. Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, μπήκε στη… ζωή του η Βαλένθια, η οποία είχε μόλις κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της στην Ισπανία και είχε μπροστά της την πρόκληση της επιστροφής στην Euroleague. O Γκριν υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, αποχωρίστηκε το #1 για το #32 και φόρεσε τα πορτοκαλί!

Ο νέος γκαρντ της Βαλένθια ανταποκρίθηκε άμεσα στις απαιτήσεις και τα δεδομένα της ισπανικής… πραγματικότητας, πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια στο φινάλε του τελικού του Supercopa με την Γκραν Κανάρια και παραλαμβάνοντας το βραβείο του MVP! Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της Media Day των Ισπανών για την ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο αρχηγός Ράφα Μαρτίνεθ είπε on camera για τον Γκριν ότι «είμαι μαζί με τον μελλοντικό MVP της Euroleague»! Έπειτα από τρεις αγωνιστικές ο Αμερικανός είναι 2ος σε αξιολόγηση (24.3), 2ος σκόρερ (21.3 πόντοι), 2ος στα δίποντα (19/29, 65.5%), 2ος στις βολές (14/15, 99.3%), 11ος στα κερδισμένα φάουλ (12, 4 μ.ό.) και 10ος στα λεπτά συμμετοχής (81:59, 27:20 μ.ό.) μεταξύ όλων των παικτών στη Liga Endesa! Η ομάδα του Τσους Βιδορέτα συνεχίζει αήττητη την κούρσα στο πρωτάθλημα και ο Έρικ Γκριν είναι ένας από τους βασικούς λόγους.

«Ο Γκριν θα γίνει ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της δεκαετίας»!

Τι εντυπώσεις, όμως έχει αφήσει μέχρι στιγμής ο 26άχρονος Αμερικανός γκαρντ; «Νομίζω ότι μπορεί να εξελιχτεί σε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που πέρασαν από τη Liga Endesa τα τελευταία 10 χρόνια! Μην περιμένετε να σας πω ότι τα Media εδώ… ενθουσιάστηκαν όταν έγινε γνωστό ότι τον απέκτησε η Βαλένθια. Οποιοσδήποτε μπορεί να ρίξει μια ματιά στα στατιστικά του, να δει για παράδειγμα ότι πέρσι σκόραρε 10-15 πόντους σε κάθε παιχνίδι και να σκεφτεί ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Για να καταλάβεις όμως το potential και τις πραγματικές δυνατότητές του Γκριν, πρέπει να τον δεις να παίζει! Μόνο τότε μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι μιλάμε για έναν τεράστιο σκόρερ» εξηγεί ο Fermoso για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην ισπανική λίγκα.

«Είναι ευγνώμων στον Σπανούλη για όσα έμαθε δίπλα του»

Η Βαλένθια είναι η τρίτη ευρωπαϊκή ομάδα του Έρικ Γκριν μετά από το πέρασμά του από την Μοντεπάσκι Σιένα (2013-14) και τον Ολυμπιακό (2016-17). «Πέρσι ήταν στη σκιά του Σπανούλη. Όταν έχεις μπροστά σου έναν παίκτη σαν τον αρχηγό του Ολυμπιακού, είναι αδύνατον να δείξεις τι μπορείς να κάνεις στο σκοράρισμα. Ο Αμερικανός είναι ο τύπος που θέλει την μπάλα στα χέρια του κι εδώ στην Ισπανία μπορούμε να δούμε τον πραγματικό Γκριν! Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του πριν από την έναρξη της σεζόν στο γήπεδο της Βαλένθια όπου κάναμε κάποια θέματα για το νέο πρωτάθλημα. Μιλήσαμε για τον Ολυμπιακό και μπορώ να σας πω ότι δεν έχει άσχημα αισθήματα για την πρώην ομάδα του. Ακριβώς το αντίθετο! Είναι ευγνώμων στον Σπανούλη για όσα έμαθε δίπλα του».

Πως προέκυψε το ενδιαφέρον της Βαλένθια για τον Γκριν και ποιος είναι ο ρόλος του στο παιχνίδι των πρωταθλητών; «Ο κόουτς της Βαλένθια, Τσους Βιδορέτα, μου είπε ότι αποφάσισαν να υπογράψουν τον Γκριν από τη στιγμή που έψαχναν έναν go-to-guy παίκτη, έναν σκόρερ, έναν παίκτη που ιδανικά θα μπορούσε να παίξει και στις δυο θέσεις στα γκαρντ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κατάλαβαν ότι είναι καλύτερο να παίζει στο πλευρό του πόιντ γκαρντ. Έτσι μπορεί να δείξει πραγματικά ποιος είναι! Η Βαλένθια αντιμετώπισε στις αρχές της χρονιάς κάποια θέματα τραυματισμών με τον Λατάβιους Ουίλιαμς, τον Αντουάν Ντιό και τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο. Ειδικά οι απουσίες των δυο τελευταίων έδωσαν την ευκαιρία στον Γκριν ώστε να βγει μπροστά. Για μένα, είναι το πρώτο φαβορί για να βγει πρώτος σκόρερ».

Η τελευταία σημείωση αναφορικά στον Γκριν και την παρουσία του στην Ιβηρική ήταν η εμφάνισή του απέναντι στην Τενερίφη όπου μέτρησε 18 πόντους με 2/2 βολές, 5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4 ασίστ στα 24:24 που έμεινε στο παρκέ. Πως είναι όμως η συμπεριφορά και η… συνύπαρξή του με τους Ισπανούς; «Είναι ένας πολύ ευχάριστος τύπος. Για την ακρίβεια, είναι πάντα χαμογελαστός. Δεν ξέρω αν ήταν έτσι και πέρσι, όμως στη Βαλένθια βγάζει αυτό ακριβώς! Έμεινε έκπληκτος όταν κατάλαβε κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας ότι ήξερα πολλά πράγματα για τη ζωή του και την καριέρα του, από το κολέγιο και το high-school ως τη θητεία του στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς Βιδορέτα μου είπε, επίσης, σε ό,τι αφορά τον Έρικ Γκριν ότι επιμένει στην άμυνα και τη συγκέντρωση».

Απέσυραν τη φανέλα του σε ένα εστιατόριο με παέγια!

Η Βαλένθια έχει μπροστά της την εκτός έδρας πρεμιέρα με τη Χίμκι (13/10) στην Euroleague και ο Fran Fermoso περιγράφει ένα αστείο περιστατικό με τον Γκριν που αφορά την… παέγια! «Είναι αλήθεια ότι έχει προσαρμοστεί κι έχει αγαπήσει τον τρόπο ζωής στη Βαλένθια. Επίσης έχει αγαπήσει την παέγια, με αποτέλεσμα να συχνάζει σε ένα εστιατόριο που ειδικεύεται σε αυτό το φαγητό. Το ξέρω καλά διότι είναι δίπλα στο ξενοδοχείο που μένω όταν μεταδίδω παιχνίδια της Liga Endesa και της Euroleague στη Βαλένθια. O Γκριν το λατρεύει! Πάει εκεί αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα κι έχει δωρίσει μια υπογεγραμμένη φανέλα του, η οποία βρίσκεται πλέον στην οροφή του εστιατορίου. Ζει λίγες εβδομάδες εδώ όμως πρόλαβε και είδε τη φανέλα του να αποσύρεται (γέλια)»!

PHOTO CREDITS: ACB