Προολυμπιακό τουρνουά: Η ανάλυση της Κίνας! (vids)

Νίκος Καρφής
Προολυμπιακό τουρνουά: Η ανάλυση της Κίνας! (vids)

bet365

Η Εθνική μας ομάδα θα παίξει κόντρα σε Κινέζους και Καναδούς στο Προολυμπιακό τουρνούα. Δείτε την ανάλυση της ομάδας του Γι Γιανλιάν από το gazzetta.gr.

Aπέναντι στον Καναδά και την Κίνα θα κληθεί να παίξει η Ελλάδα στο Προολυμπιακό του Καναδά.

Η Εθνική μας θα πρέπει να τις αφήσει πίσω της για να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Στον άλλον όμιλο της Βικτόρια βρίσκονται Τουρκία, Τσεχία και Ουρουγουάη.

Το gazzetta.gr αναλύει τους Κινέζους που θέλουν να βρεθούν για ακόμη μια φορά στην γιορτή του αθλητισμού.

O καλύτερος παίκτης της ομάδας και ηγέτης της είναι ο Γι Γιανλάς. Ο Κινέζος ψηλός έχει σπουδαία εμπειρία από το ΝΒΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει και παίζει στην πατρίδα του. Είναι εκείνος που ξεχωρίζει από το ρόστερ της ομάδας του με όμορφες κινήσεις κοντά στο καλάθι. Θα πρέπει να κάνει μεγάλα ματς για να είναι ανταγωνιστική η Κίνα με ποιοτικότερες ομάδες όπως η Ελλάδα και o Καναδάς. Στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη έπαιξε σε Μπακς, Νετς, Ουίζαρντς και Μάβερικς.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο σέντερ Ζου Κι. Επιλέχθηκε από τους Ρόκετς στο ντραφτ του 2016 και ήταν η μεγάλη ελπίδα της πατρίδας του μετά τον σπουδαίο Γιάο Μινγκ. Δεν μπόρεσε να σταθεί στο υψηλό επίπεδο του ΝΒΑ και αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του, εκεί όπου τον σέβονται και τον πιστεύουν πολύ. Μαζί με τον Γι είναι η δύναμη της Κίνας, κάνοντας σημαντική δουλειά μέσα στη ρακέτα. Αγωνίζεται στους Flying Tigers και βλέπει τον κόσμο από τα 2.16.

Η προϊστορία σε Ολυμπιακούς Αγώνες

H Kίνα έχει παίξει 9 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο. Η καλύτερη της θέση είναι η 8η (1996, 2004.2008), ενώ στις 2 τελευταίες Ολυμπιάδες βρέθηκε στην 12η θέση. Από το 1984 και μετά βρίσκεται συνεχώς στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Η θέση στην παγκόσμια κατάταξη

Η Κίνα βρίσκεται στην 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 3 θέσεις από την τελευταία φορά. Έχει 390.9 πόντους, με την Εθνική μας να είναι πολύ παραπάνω στην 7η θέση με 656.4 πόντους.

Ο προπονητής

O Λι Ναν κάποτε έπαιζε για την εθνική ομάδα της Κίνας και πλέον είναι ο προπονητής της. Από τον Απρίλιο του 2017 βρίσκεται στο τιμόνι της πατρίδας του με σκοπό να την προετοιμάσει για το Παγκόσμιο που έγινετο 2018 και τη μεγάλη πρόκληση του Προολυμπιακού. Στο παρελθόν ήταν small forwatd στους Βayi Rockets από το 1994 μέχρι του 2009.

Έχει παίξει σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες με την Κίνα. Από το 1996 και την Ατλάντα μέχρι το 2008 και τους Αγώνες που έγιναν στο Πεκίνο.

 

Τελευταία Νέα